Tészta hozzávalói
6 tojás fehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
5 dkg liszt
1 sütőpor
Krém hozzávalói
6 tojás sárgája
15-20 dkg porcukor / ízlés szerint /
2 csomag tejszín ízű puding
7 dl tej
1 margarin
2 evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral / az enyém 34×24-es / és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, mint a piskótát tűpróbáig sütjük kb. 20-25 perc. A sütőből kivéve papírral együtt hagyjuk kihűlni.
Krém hozzávalói: 6 tojás sárgája, 15-20 dkg porcukor / ízlés szerint /, 2 csomag tejszín ízű puding, 7 dl tej, 1 margarin, 2 evőkanál kakaópor.
Eészítése: a pudingokat a tojás sárgákkal csomómentesre keverjük, majd apródonként bele dolgozzuk a tejet és feltesszük főzni / nem túl keményre /,majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, esetleg adhatunk hozzá egy fél deci rumot, majd a kihűlt tojásos pudinggal habosra keverjük. A krémet megfelezzük, és felébe keverjük az átszitált kakaót. A kihűlt tésztáról óvatosan eltávolítjuk a papírt, hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a fehér krémet, rátesszük a másik lapot, és ennek tetejére halmozzuk a kakaós krémet. Tetejét darált dióval szórhatjuk meg. Elég rá kb. 2-3 dkg dió. Szórhatunk rá illetve reszelhetünk rá fehér csokidarát is.
Megjegyzés: a puding főzésnél óvatosak legyünk, állandóan kevergessük, hogy a tojás sárgája ki ne csapódjon. Én 4×4 cm kockákra vágva szoktam tálalni.Nagyon finom süti.
1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű /esetleg mikrózott/ zsiradékot a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, sót, majd jól elkeverjük és hozzáadjuk az olajat is. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz