Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ischler házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, egy csipet konyhasó, 1 tábla ét tortabevonó, bármilyen gyümölcslekvár

Elkészítés:


A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy kevés tejet adhatunk hozzá. A tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Utána liszttel megszórt deszkán kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőlemezre helyezzük, és szép világossárgára sütjük 8-10 perc alatt. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Nálunk anyukám házi meggylekvárja és cseresznyelekvárja került bele. A tortabevonót egy kis olajjal felolvasztjuk, és lekenjük vele az összeragasztott tésztakorongok tetejét.

Ischler házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Grízes krémes
Grízes krémes

Krémhez: 1 liter tej 14 dkg búzadara 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor Tetejére: Kb 4 dkg kakaópor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kavart diós-csokis
Kavart diós-csokis

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mézeskalácsos brownie
Mézeskalácsos brownie

A csokit, a vajat, a cukrot közepes hőmérsékleten összeolvasztjuk. A masszát hagyjuk picit hülni. A tojásokat a tejjel, mézzel habosra kikeverjük. A lisztet a kakaóval, sóval, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládés - Csokis süti - OK
Csokoládés - Csokis süti - OK

1. Tegyük a cukrot, a csokit, a vajat egy hőálló edénybe. 2. Az edényt tegyük forrásban levő víz fölé, s kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. 3. Vegyük le a tűzr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk