20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, egy csipet konyhasó, 1 tábla ét tortabevonó, bármilyen gyümölcslekvár
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy kevés tejet adhatunk hozzá. A tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Utána liszttel megszórt deszkán kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőlemezre helyezzük, és szép világossárgára sütjük 8-10 perc alatt. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Nálunk anyukám házi meggylekvárja és cseresznyelekvárja került bele. A tortabevonót egy kis olajjal felolvasztjuk, és lekenjük vele az összeragasztott tésztakorongok tetejét.
Krémhez: 1 liter tej 14 dkg búzadara 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor Tetejére: Kb 4 dkg kakaópor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit, a vajat, a cukrot közepes hőmérsékleten összeolvasztjuk. A masszát hagyjuk picit hülni. A tojásokat a tejjel, mézzel habosra kikeverjük. A lisztet a kakaóval, sóval, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük a cukrot, a csokit, a vajat egy hőálló edénybe. 2. Az edényt tegyük forrásban levő víz fölé, s kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. 3. Vegyük le a tűzr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz