1. tál
8 db tojás sárgája
30 dkg porcukor
15 dkg vaj vagy margarin
2. tál
8 ek liszt
3 csomag vaníliás cukor
1 l tej
A tojássárgáját a cukorral és a lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk, és hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton sütjük, majd takarékra vesszük, és 75 perc alatt készre sütjük.
A lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből, vajból. tojássárgájából, por- és vaníliás cukorból, a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat a tejjel és a vaníliás cukrokkal megfőzzük és kihűtjük. A tojásoatk szétválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót krémessé kavarni a turmixban.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű