- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
Összekeverjük a hozzávalókat és 30 percig hagyjuk hogy a búzadara megdagadjon,beszívja a tojást magába. Vizet forralunk sót teszünk bele és egy kis vegetáát,majd ha forr,evőkanáll...
Elkészítési idő: 60 perc◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk, majd kicsit kihűtjük. ◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. ◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, só...
Elkészítési idő: 45 percA tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta. Majd e...
Elkészítési idő: 15 p