Családireceptkönyv.hu

Csipetke


Írta:

Elk. idő: 15 p
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás

Elkészítés:


A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyúrt tészta
Gyúrt tészta

Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat. Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket,amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább k...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Házi gyúrt tészta
Házi gyúrt tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Májgaluska
Májgaluska

A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Daragaluska
Daragaluska

1 tojás 4 csapott evőkanál búzadara+ késhegynyi szódabikarbona...ezt összekeverni....állni hagyni kb 15-20 perc....utána kávéskanálba beleszaggatni a levesbe 3-4 perc főzés, fedőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk