menu

Családireceptkönyv.hu

Csipetke


Írta:

Elk. idő: 15 p
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás

Elkészítés:


A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májgaluska levesbe (Anditól)
Májgaluska levesbe (Anditól)

A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Vajas galuska
Vajas galuska

A lágy vajat habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Több részletben adva hozzákeverjük a lisztet, sózunk. Kanállal forró vízbe szaggatjuk. L...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Grízgombóc
Grízgombóc

Az alapanyagokat alaposan összekeverjük, egy nokedli állagú masszát kell kapni. Majd 30 percre hűtőben pihentetni. Ezután forró sós vízbe két evőkanál segítségével kiszaggatjuk és...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Vajgaluska recept
Vajgaluska recept

A hozzávalókat összekeverem, és annyi lisztet keverek bele, amennyit felvesz, (nokedli tészta keménységű legyen) hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk