menu

Családireceptkönyv.hu

Csipetke


Írta:

Elk. idő: 15 p
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás

Elkészítés:


A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Grízgaluska/Daragombóc
Grízgaluska/Daragombóc

A tojásokat felütjük egy tálba és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Házi gyúrt tészta
Házi gyúrt tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mónika
Kolbászmorzsás krumpligombóc hozzávalói:
Kolbászmorzsás krumpligombóc hozzávalói:

A füstölt kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd tegyük az aprítógépbe és addig aprítsuk hogy morzsalékos legyen. (Aprító hiányában vágjuk fel nagyon apróra.) Ezután tegyük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZGALUSKA *
GRÍZGALUSKA *

Felverem a tojásokat, magunknak kettőt szoktam. Egy csipet sót és egy teáskanál olajat adok hozzá, végül beleszórom a grízt. Egy villával alaposan elkeverem, körülbelül tejföl sűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk