- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
50 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma kockára vágva kevés zsiradékon pirítva, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, só bors, egy csipet pirospaprika. Összegyúrtam, gombóco...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyűhttps://www.nosalty.hu/recept/kukoricadaras-galuska
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű