- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
Zsíron megpirítom a kockára vöröshagymát ( ez elhagyható), sózom, borsozom és pirospaprikát keverek hozzá, amikor lehúztam a tűzről. Hagyom kihűlni. 1 tojásból kb 3 evőkanál liszt...
Elkészítési idő: 1 óra...+ Nehézség: KözepesA lisztet, a búzadarát és a sót egy kisebb tálban összekevered. Közepébe mélyedést készítesz és beleütöd a tojást. Villával vagy kézzel összedolgozod. Csomómentesre összegyúrod...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKisebb tálban összegyúrjuk a hozzávalókat. Mikor a kemény tészta összeállt, jól átgyurkáljuk, lelapítjuk, és 4 részre vágjuk. Alul-felül meglisztezzük. A kis tész...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA maceszt vagy pászkát robotgép segítségével összezúzzuk. Ha nincs gépünk, akkor pedig csomagoljuk konyharuhába, és egy sodrófa segítségével törjük apróra. Az apróra zúzott pászká...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz