- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
https://www.nosalty.hu/recept/kukoricadaras-galuska
Elkészítési idő:1. A tojást kettéválasztom, a fehérjét egy mélytányérba teszem, a sárgáját félreteszem. 2. A fehérjét elkezdem felverni, elég, ha egy villával állunk neki, mert egy tojás miatt...
Elkészítési idő:A tojást és a sót villával felverem, hozzáadom az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverem és minimum fél órát hűtőben pihentetem. 1 liter vizet felforralok, az erőlevesk...
Elkészítési idő: 45 percÖsszekeverem a hozzávalókat,és 15 percre hűtőbe rakom. Kiskanállal a levesbe,vagy sós vízbe szaggatom.2-3 percig főzöm,majd lezárom. fedő alatt hagyom megduzzadni,10-15 perc al...
Elkészítési idő: