- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat. Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket,amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább k...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1 tojás 4 csapott evőkanál búzadara+ késhegynyi szódabikarbona...ezt összekeverni....állni hagyni kb 15-20 perc....utána kávéskanálba beleszaggatni a levesbe 3-4 perc főzés, fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű