1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa
fél ek. liszt
só,bors,majoránna,petrezselyemlevél,ha van metélőhagyma,pici sütőpor
7 dkg ( 70 gramm ) kenőmájas. Nagyobb adag levesnél ehet duplázni a mennyiséget.Finom a gombóc !
A tojást felverem,bele kavarom a morzsát,lisztet ,a fűszereket, simára kavarom,és hozzá adom a kenőmájast ,hagyom 30 percig pihenni ,kis kanállal beleszaggatom a fővő levesbe ,aztán kicsit mérséklem a tüzet .
Májkrémet összekeverek tojással, borssal, sóval és petrezselyemmel. Öntök hozzá zsemlemorzsát és forró levesbe kiszaggatom.
Elkészítési idő:A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom. Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kika...
Elkészítési idő: 1 óraA tojást felverem,bele kavarom a morzsát,lisztet ,a fűszereket, simára kavarom,és hozzá adom a kenőmájast ,hagyom 30 percig pihenni ,kis kanállal beleszaggatom a fővő levesbe ,aztá...
Elkészítési idő: