menu

Családireceptkönyv.hu

Májgombóc levesbetét


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa
fél ek. liszt
só,bors,majoránna,petrezselyemlevél,ha van metélőhagyma,pici sütőpor
7 dkg ( 70 gramm ) kenőmájas. Nagyobb adag levesnél ehet duplázni a mennyiséget.Finom a gombóc !

Elkészítés:


A tojást felverem,bele kavarom a morzsát,lisztet ,a fűszereket, simára kavarom,és hozzá adom a kenőmájast ,hagyom 30 percig pihenni ,kis kanállal beleszaggatom a fővő levesbe ,aztán kicsit mérséklem a tüzet .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Májgombóc (levesbetét) (Zé)
Májgombóc (levesbetét) (Zé)

elkészítjük a májgombócot. Ehhez a májat megtisztítjuk, majd egy kés segítségével kaparni kezdjük úgy, hogy egy pépet kapjunk. A hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízgaluska - OK
Grízgaluska - OK

1. A zsiradékot az egész tojással jó habosra kikeverjük. 2. Ezután beleszórjuk a darát, sózzuk. 3. A kapott masszát fakanállal alaposan összedolgozzuk, és kb. egy órát a hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Pirított grízkocka
Pirított grízkocka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
PIHE-PUHA GRÍZGALUSKA
PIHE-PUHA GRÍZGALUSKA

A tojásfehérjét villával kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját, hozzáadom az olajat, a búzadarát, a sütőport, a petrezselyemzöldet, a borsot, összeforgatom és félre tesze...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk