1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa
fél ek. liszt
só,bors,majoránna,petrezselyemlevél,ha van metélőhagyma,pici sütőpor
7 dkg ( 70 gramm ) kenőmájas. Nagyobb adag levesnél ehet duplázni a mennyiséget.Finom a gombóc !
A tojást felverem,bele kavarom a morzsát,lisztet ,a fűszereket, simára kavarom,és hozzá adom a kenőmájast ,hagyom 30 percig pihenni ,kis kanállal beleszaggatom a fővő levesbe ,aztán kicsit mérséklem a tüzet .
1. A lisztet a gyúrótábla közepén felhalmozzuk, közepébe fészket készítünk – olyat, mint egy vulkán krátere. 2. Ebbe öntjük bele a külön feltört és felvert tojást, sózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-Főzz meg leveskockából készült zöldégleves-alaplében 200-300 g mirelit brokkolit, majd szűrd le, és turmixold össze annyi alaplével, amilyen sűrűre szeretnéd a levest. Dúsítsd egy...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fej hagymát laskára vágni, olajon megdinsztelni. Felönteni vízzel, bele egy húsleveskocka, só, bors. 2-3 kanál liszttel, főzőtejszínnel behabarni, mustárral, szere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat,és 15 percre hűtőbe rakom. Kiskanállal a levesbe,vagy sós vízbe szaggatom.2-3 percig főzöm,majd lezárom. fedő alatt hagyom megduzzadni,10-15 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz