1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa
fél ek. liszt
só,bors,majoránna,petrezselyemlevél,ha van metélőhagyma,pici sütőpor
7 dkg ( 70 gramm ) kenőmájas. Nagyobb adag levesnél ehet duplázni a mennyiséget.Finom a gombóc !
A tojást felverem,bele kavarom a morzsát,lisztet ,a fűszereket, simára kavarom,és hozzá adom a kenőmájast ,hagyom 30 percig pihenni ,kis kanállal beleszaggatom a fővő levesbe ,aztán kicsit mérséklem a tüzet .
A tojásokat felütjük egy tálba és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertésmájat megdaráljuk, utána szitán áttörjük. 2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat, és beletesszük a májat. 3. A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, és teszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet feldaraboljuk. Egy lábasban egy kevés olajon a hagymákat megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, és együtt dinszteljük tovább. Ráöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz