- kb. 4 darab csirkemáj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk, majd kicsit kihűtjük.
◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk.
◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeaprítjuk.
◾️Kicsit pihentetjük, és ha túl lágy csak akkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát.
◾️Forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
Ahogyan készítem: A tojásokat feltöröm egy mélytányérba, és habosra verem. Nem tojáshabbá, csak addig, míg nem kezd el habzani. Tojásonként 3 púpozott evőkanál grízt adok hozzá, s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA májat és a vízben áztatott zsömlét, és a többi hozzávalókat aprító gépbe tesszük, illetve botmixerrel pépesítjük, ha híg akkor zsemlemorzsával sűrítjük. Az így kapott masszát hűt...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Könnyűhttps://www.nosalty.hu/recept/vajas-grizgaluska
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm) vagy (egyszerūbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes