Családireceptkönyv.hu

Májgaluska


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- kb. 4 darab csirkemáj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk, majd kicsit kihűtjük.
◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk.
◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeaprítjuk.
◾️Kicsit pihentetjük, és ha túl lágy csak akkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát.
◾️Forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

Májgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízgaluska
Grízgaluska

Ahogyan készítem: A tojásokat feltöröm egy mélytányérba, és habosra verem. Nem tojáshabbá, csak addig, míg nem kezd el habzani. Tojásonként 3 púpozott evőkanál grízt adok hozzá, s...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Májgaluska
Májgaluska

A májat és a vízben áztatott zsömlét, és a többi hozzávalókat aprító gépbe tesszük, illetve botmixerrel pépesítjük, ha híg akkor zsemlemorzsával sűrítjük. Az így kapott masszát hűt...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas grízgaluska
Vajas grízgaluska

https://www.nosalty.hu/recept/vajas-grizgaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Levesben fõtt töltelék
Levesben fõtt töltelék

Osszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm) vagy (egyszerūbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk