Családireceptkönyv.hu

Velőgombócok! (Levesbetét)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 15 dkg csontvelő
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 50 dkg prézli
- 15 dkg liszt
- só
- bors
- kis szerecsendió
- 2 kiskanál delikát
- 1 jó nagy csokor petrezselyemzöldje

Elkészítés:


A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni.
Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom.
Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kikavarom,ezután beleteszem a tojásokat,petrezselyemzöldet,fűszereket,prézlit és lisztet.
Jól összedolgozom apró gombócokat formálok és forró levesben kifőzöm .(én mindig egyet kipróbálok,ha túl lágy még teszek bele lisztet)
Ebből az adagból ma 174 db gombócot készítettem tálcára tettem és a fagyasztóba ,holnap kiveszem és adagonként műanyag zacskókban visszateszem a fagyasztóba .Mikor használni akarom este kiveszem a fagyasztóból ,hogy magától engedjen ki és tálalás előtt belefőzöm a levesbe(tehát a fagyasztóba nyersen kerülnek )

Velőgombócok! (Levesbetét)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kötött tészta, régi magyar étel
Kötött tészta, régi magyar étel

Zsíron megpirítom a kockára vöröshagymát ( ez elhagyható), sózom, borsozom és pirospaprikát keverek hozzá, amikor lehúztam a tűzről. Hagyom kihűlni. 1 tojásból kb 3 evőkanál liszt...

Elkészítési idő: 1 óra...+
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kruton (Bmintbalázs)
Kruton (Bmintbalázs)

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, ha van akkor légkeveréssel. Vágd fel a kenyeret kockákra és tedd egy tepsibe. A kocka mérete teljesen mindegy, ez a te ízlésedtől függ. Locsold m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Levestészta
Levestészta

Rakok fel sós vizet, majd ha felforr akkor beleteszem a tésztát. Ha megpuhul a tészta akkor leszűröm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Daragaluska
Daragaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk