- 15 dkg csontvelő
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 50 dkg prézli
- 15 dkg liszt
- só
- bors
- kis szerecsendió
- 2 kiskanál delikát
- 1 jó nagy csokor petrezselyemzöldje
A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni.
Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom.
Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kikavarom,ezután beleteszem a tojásokat,petrezselyemzöldet,fűszereket,prézlit és lisztet.
Jól összedolgozom apró gombócokat formálok és forró levesben kifőzöm .(én mindig egyet kipróbálok,ha túl lágy még teszek bele lisztet)
Ebből az adagból ma 174 db gombócot készítettem tálcára tettem és a fagyasztóba ,holnap kiveszem és adagonként műanyag zacskókban visszateszem a fagyasztóba .Mikor használni akarom este kiveszem a fagyasztóból ,hogy magától engedjen ki és tálalás előtt belefőzöm a levesbe(tehát a fagyasztóba nyersen kerülnek )
A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész to...
Elkészítési idő:Ez is agglegényesen készül minden faxni nélkül igaz van néhány lényeges pont is azt nagy betűkkel írom !!! A tojásokat fel verem alaposan NEM SZÉT VÁLASZTVA,a darát csak annyit kev...
Elkészítési idő:Lisztet, tojást aprírógépbe tesszük, géppel össze dolgozzuk, ha kell kézzel még gyútunk rajta . Kb. 8 db kisebb darabra osztjuk, aprítóba pici liszet teszünk meg egy db tésztát, ki...
Elkészítési idő: