Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db tojás
10 púpozott ek búzadara
2 nagy csipet só
2 ek olaj
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:


A tojásokat kicsit fel kell habosítani, majd a többi hozzávalóval összekeverni. Tejföl sűrűségű lesz. Hűtőben pihentetni minimum 2 órát.
Forrásban lévő folyadékba szaggatni, 15-20 perc alatt készre főzni

Grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Vajgaluska recept
Vajgaluska recept

A hozzávalókat összekeverem, és annyi lisztet keverek bele, amennyit felvesz, (nokedli tészta keménységű legyen) hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Májgombóc helyett májgaluska (Kálci)
Májgombóc helyett májgaluska (Kálci)

A csirkemájat "lekaparjuk" egy késsel. Hozzákeverjük a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és adunk hozzá annyi lisztet, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltelék levesbe
Töltelék levesbe

Apróra vágott hagymaszárat és petrezselyemzöldet zsíron lábasba kicsit megdinsztelek. Lehúzom a tűzről, porpaprikát szórok bele, elkeverem, ráhalmozom a víztől kicsavart zsemléket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Velőgombócok! (Levesbetét)
Velőgombócok! (Levesbetét)

A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom. Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kika...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk