menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db tojás
10 púpozott ek búzadara
2 nagy csipet só
2 ek olaj
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:


A tojásokat kicsit fel kell habosítani, majd a többi hozzávalóval összekeverni. Tejföl sűrűségű lesz. Hűtőben pihentetni minimum 2 órát.
Forrásban lévő folyadékba szaggatni, 15-20 perc alatt készre főzni

Grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Nokedli
Nokedli

A tojást a liszttel, a vízzel és a sóval összekeverjük, és rögtön szaggatjuk. Szaggatóval is lehet, de ez olyan kevés mennyiség, hogy kanállal vagy egy kisebb vágódeszkáról késsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZGALUSKA *
GRÍZGALUSKA *

Felverem a tojásokat, magunknak kettőt szoktam. Egy csipet sót és egy teáskanál olajat adok hozzá, végül beleszórom a grízt. Egy villával alaposan elkeverem, körülbelül tejföl sűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombagaluska levesbe
Gombagaluska levesbe

1. 1 kis fej reszelt vöröshagymát 2 deka vajon megpirítok és 10 deka apróra vágott gombát beleforgatok. 2. Borsikafűvel fűszerezve kb. 4 percig párolom. 3. Ezután 1 tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Csipetke - száraztészta
Csipetke - száraztészta

Ez kérem szépen, egy nagyon kedvelt levesbetét, közvetlenül belefőzés előtt: egy kupac csipetke, vagy csipkedett, ahogy egyes vidékeken nevezik. Gulyáslevesbe, babhoz, lencséhez re...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk