3 db tojás
10 púpozott ek búzadara
2 nagy csipet só
2 ek olaj
késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat kicsit fel kell habosítani, majd a többi hozzávalóval összekeverni. Tejföl sűrűségű lesz. Hűtőben pihentetni minimum 2 órát.
Forrásban lévő folyadékba szaggatni, 15-20 perc alatt készre főzni
A hozzávalókat összekeverem, és annyi lisztet keverek bele, amennyit felvesz, (nokedli tészta keménységű legyen) hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat "lekaparjuk" egy késsel. Hozzákeverjük a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és adunk hozzá annyi lisztet, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymaszárat és petrezselyemzöldet zsíron lábasba kicsit megdinsztelek. Lehúzom a tűzről, porpaprikát szórok bele, elkeverem, ráhalmozom a víztől kicsavart zsemléket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom. Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kika...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz