menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db tojás
10 púpozott ek búzadara
2 nagy csipet só
2 ek olaj
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:


A tojásokat kicsit fel kell habosítani, majd a többi hozzávalóval összekeverni. Tejföl sűrűségű lesz. Hűtőben pihentetni minimum 2 órát.
Forrásban lévő folyadékba szaggatni, 15-20 perc alatt készre főzni

Grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Grízgombóc
Grízgombóc

A tejhez egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a sót és a vajat, majd az egészet felforraljuk. 2. A grízt lassan beleszórjuk, és addig főzzük (állandó keverés mellett!), míg a massza e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Daragaluska
Daragaluska

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük robotgéppel a darával, zsírral, sóval. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben feltesszük főni a vizet, amiben kifőzzük....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Grízgaluska
Grízgaluska

1. A tojást kettéválasztom, a fehérjét egy mélytányérba teszem, a sárgáját félreteszem. 2. A fehérjét elkezdem felverni, elég, ha egy villával állunk neki, mert egy tojás miatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tibor
Savanyú becsinált leves
Savanyú becsinált leves

Kockázzuk fel a sertéscombot majd forró olajon dinszteljük amíg fehér nem lesz (a kockák nagyságától függően 5-10 perc). Adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket (a krumplin kívül)...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk