20 dkg liszt
2 db tojás
Lisztet, tojást aprírógépbe tesszük, géppel össze dolgozzuk, ha kell kézzel még gyútunk rajta . Kb. 8 db kisebb darabra osztjuk, aprítóba pici liszet teszünk meg egy db tésztát, kicsit megpörgetjök a gépben, sorban így járunk el a többi darabbal is, kiszárítjuk, átszitáljuk, hogy a lisztes apró rész ne kerüljön bele .
A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA szikkadt kenyér szeleteket vízbe, vagy tejbe áztatom. Jól kinyomkodom, egy nagyobb tálba helyezem. A tojásokat hozzáadom. A hagymát apróra vágom, olajon vagy zsíron megfonnyaszt...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA szalvétagombóchoz a zsemlekockát sütőpapírral borított tepsin 220 fokra előmelegített sütőben, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztbő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztből, sóból és tojásból kemény tésztát készítünk, majd kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. 2. Forrásban lévő sós vízbe csipetkéket csipkedünk belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz