menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonya házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
2 db tojás

Elkészítés:


Lisztet, tojást aprírógépbe tesszük, géppel össze dolgozzuk, ha kell kézzel még gyútunk rajta . Kb. 8 db kisebb darabra osztjuk, aprítóba pici liszet teszünk meg egy db tésztát, kicsit megpörgetjök a gépben, sorban így járunk el a többi darabbal is, kiszárítjuk, átszitáljuk, hogy a lisztes apró rész ne kerüljön bele .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Májgaluska
Májgaluska

A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTELÉK HÚSLEVESBE
TÖLTELÉK HÚSLEVESBE

A szikkadt kenyér szeleteket vízbe, vagy tejbe áztatom. Jól kinyomkodom, egy nagyobb tálba helyezem. A tojásokat hozzáadom. A hagymát apróra vágom, olajon vagy zsíron megfonnyaszt...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlegombóc (Zé)
Zsemlegombóc (Zé)

A szalvétagombóchoz a zsemlekockát sütőpapírral borított tepsin 220 fokra előmelegített sütőben, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A vízben feloldjuk az élesztőt. A lisztbő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csipetke - OK
Csipetke - OK

1. A lisztből, sóból és tojásból kemény tésztát készítünk, majd kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. 2. Forrásban lévő sós vízbe csipetkéket csipkedünk belőle.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk