menu

Családireceptkönyv.hu

Májgaluska levesbe (Anditól)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg megtisztított csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
3 tojás,
10 dkg búzadara,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, bors (ízlés szerint)
majoranna,
petrzselyem

Elkészítés:


A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész tojást. ízlés szerint fűszerezzük, sóval ( vagy vegetával ), borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órát át pihenni.

Pihentetés után tegyünk fel vízet forrni. A főzővízbe tehetünk vegetát, borsot is. Ha a víz felforrt, kanállal szaggasunk belőle galuskákat. Arra figyeljetek, hogy a főzés során meg fog dagadni amit kiszaggattok.
Ez egy nagyobb mennyiség, én le szoktam a nagy részét fagyasztani és húsleves készítésekor mindig csak annyit veszek elő belőle, amennyit éppen elfogyasztunk.

Folpack fóliával lefedett tálcára tegyétek a galuskákat külön darabonként, felül is fedjétek le a fóliával ( hogy ne vegye be a hűtő szagát ) és így fagyasszátok. Ha kellően átfagyott szedjétek zacskóba és így darabonként lehet majd belőle elővenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Fagyasztható

Májgaluska levesbe (Anditól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Húslevesben főtt töltelék
Húslevesben főtt töltelék

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.Közben a kenye...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Grízgaluska húsleveshez
Grízgaluska húsleveshez

A tojást villával habosra felverem, majd belekeverem a grízt, hogy ne legyen se lágy, se kemény. A vizet nem forralom fel csak gyöngyözzön, jócskán teszek bele sót, bele szaggato...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Grízgaluska csodaszép !
Grízgaluska csodaszép !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Daragaluska Ketogén
Daragaluska Ketogén

A hozzávalókat összekeverjük, majd két kiskanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Pár perc alatt kifőzzük, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk