menu

Családireceptkönyv.hu

Májgaluska levesbe (Anditól)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg megtisztított csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
3 tojás,
10 dkg búzadara,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, bors (ízlés szerint)
majoranna,
petrzselyem

Elkészítés:


A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész tojást. ízlés szerint fűszerezzük, sóval ( vagy vegetával ), borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órát át pihenni.

Pihentetés után tegyünk fel vízet forrni. A főzővízbe tehetünk vegetát, borsot is. Ha a víz felforrt, kanállal szaggasunk belőle galuskákat. Arra figyeljetek, hogy a főzés során meg fog dagadni amit kiszaggattok.
Ez egy nagyobb mennyiség, én le szoktam a nagy részét fagyasztani és húsleves készítésekor mindig csak annyit veszek elő belőle, amennyit éppen elfogyasztunk.

Folpack fóliával lefedett tálcára tegyétek a galuskákat külön darabonként, felül is fedjétek le a fóliával ( hogy ne vegye be a hűtő szagát ) és így fagyasszátok. Ha kellően átfagyott szedjétek zacskóba és így darabonként lehet majd belőle elővenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Fagyasztható

Májgaluska levesbe (Anditól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Daragaluska (olvasható)
Daragaluska (olvasható)

A két tojást kissé felverjük villával és annyi grizt keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.Beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet is,majd 5 percre hűtőbe tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kötött tészta, régi magyar étel
Kötött tészta, régi magyar étel

Zsíron megpirítom a kockára vöröshagymát ( ez elhagyható), sózom, borsozom és pirospaprikát keverek hozzá, amikor lehúztam a tűzről. Hagyom kihűlni. 1 tojásból kb 3 evőkanál liszt...

Elkészítési idő: 1 óra...+
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Petra
Levestészta
Levestészta

Rakok fel sós vizet, majd ha felforr akkor beleteszem a tésztát. Ha megpuhul a tészta akkor leszűröm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Grizgaluska
Grizgaluska

A tojásokat felverjük és bele tesszük a grízt, jól elkeverjük, hűtőbe tesszük 20 percre. egy lábasba vizet melegítünk, jól megsózzuk. Ne rotyogjon a víz csak melegedjen, bele kana...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk