Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Májgaluska levesbe (Anditól)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg megtisztított csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
3 tojás,
10 dkg búzadara,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, bors (ízlés szerint)
majoranna,
petrzselyem

Elkészítés:


A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész tojást. ízlés szerint fűszerezzük, sóval ( vagy vegetával ), borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órát át pihenni.

Pihentetés után tegyünk fel vízet forrni. A főzővízbe tehetünk vegetát, borsot is. Ha a víz felforrt, kanállal szaggasunk belőle galuskákat. Arra figyeljetek, hogy a főzés során meg fog dagadni amit kiszaggattok.
Ez egy nagyobb mennyiség, én le szoktam a nagy részét fagyasztani és húsleves készítésekor mindig csak annyit veszek elő belőle, amennyit éppen elfogyasztunk.

Folpack fóliával lefedett tálcára tegyétek a galuskákat külön darabonként, felül is fedjétek le a fóliával ( hogy ne vegye be a hűtő szagát ) és így fagyasszátok. Ha kellően átfagyott szedjétek zacskóba és így darabonként lehet majd belőle elővenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Fagyasztható

Májgaluska levesbe (Anditól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Májgombóc helyett májgaluska (Kálci)
Májgombóc helyett májgaluska (Kálci)

A csirkemájat "lekaparjuk" egy késsel. Hozzákeverjük a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és adunk hozzá annyi lisztet, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
PIHE-PUHA GRÍZGALUSKA
PIHE-PUHA GRÍZGALUSKA

A tojásfehérjét villával kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját, hozzáadom az olajat, a búzadarát, a sütőport, a petrezselyemzöldet, a borsot, összeforgatom és félre tesze...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Vasárnapi töltelék
Vasárnapi töltelék

A csirkemájat finoman lehúzogatjuk a késhegyével, hogy az erek megmaradjanak. Azokra nincs szükségunk. Teljesen pépesre törjük. A petrezselyemzöldjét finomra vágjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Daragaluska
Daragaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk