. 1 kg alma, 20 dkg cukor.
Az almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból kivéve meleg helyen megszikkasztom és száraz hűvös helyen tárolom.
A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaós lisztet.Sütőpapirral kibélelt 28 cm-es kerek tortaformában, 15-20 perc alatt megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, felkockázzuk és megszórjuk cukorral. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, a tejszínt, a citromlét. Botmixerrel összeturmixoljuk Beleöntjük a formába és hűtőbe rak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSütést megelőző este összeállítjuk a tésztát. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy teáskanál kristálycukrot és egy teáskanál mézet. Elkeverjük benne a szárított élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével). A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű