. 1 kg alma, 20 dkg cukor.
Az almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból kivéve meleg helyen megszikkasztom és száraz hűvös helyen tárolom.
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a csipetnyi sót, a tojást, a citromhéjat és alaposan összegyúrjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal. A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az él...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű