500 gr faina
7 gr drojdie uscata
1/4 lingurita sare
250 ml apa calduta
50 gr zahar
80 ml ulei
pentru topping:
50 ml apa
1 lingurita faina
1 lingura mac
50 ml sirop
Eu am preferat varianta cea mai comoda, a folosit masina de paine pentru framantat. Daca nu aveti masina de paine puneti intr-un bol faina, zaharul, sarea si drojdia apoi adaugati apa si uleiul si framantati pana obtineti un aluat omogen. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8 parti egale.
Intindem aluatul intr-un dreptunghi.
Rulam strans pe lungime fiecare dreptunghide aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam batoanele la dospit pentru circa 30 minute la loc cald. Facem un amestec din cele 50 ml apa si o lingurita de faina. Ungem batoanle cu amestecul obtinut si presaram macul.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Preparam un sirop din apa cu zahar si ungem batoanele cu acest sirop cat sunt inca fierbinti.
A hozzávalókat összekeverjük, és kanállal nem túl forró olajba szaggatjuk. Megszórjuk porcukorral, ízlés szerint lekvárral kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok. Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk és 1- 1,5 órára a hűtőbe tesszük Kisodorjuk,tetszőleges formákkal kiszúrjuk Sütés előtt tojással kenjük azokat,amelyek a sütemények teteje lesz,megszórjuk d...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat alacsony lángon megolvasztjuk, addig forraljuk, amíg megbarnul és mogyoróillatú lesz. 2. Hagyjuk langyosra hűlni, teaszűrőn leszűrjük. 3. Hozzáadjuk a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz