A tésztához:
3 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 dl. olaj
1 dl. tej
1 kávéskanál szalalkáli
A töltelékhez:
12; kg. jól áttört túró
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor, reszelt citrom héj
A tészta elkészítése:
A 3 db. tojás sárgáját, az 1 dl. Tejet, az 1 dl. Olajjal és a 25 dkg cukorral jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, melyhez a szalalkálit kevertük, és végül a 3 tojás felvert habját. Mindezeket még egyszer jól összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe öntve, közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ketté vágjuk a tésztát, és a közben elkészített töltelékkel megkenjük.
A töltelék elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, vaníliát, reszelt citromhéjat, majd jól összekavarjuk.
Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kockákra, v. téglalap formára vágva, tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha kimérve tudsz venni az az igazi,a lekvárt egy lábasba tegyük fel és kézi krumpli nyomóval törjük össze,1 dl vízzel.és főzzük fel,mert különben nem kenhető!!!!!!!A hozzávalókat ö...
Elkészítési idő: kb 1 óraKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezu...
Elkészítési idő:A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: