½ bögre kristálycukor
¼ bögre barna cukor
½ kanna citromos üdítő
1 teáskanál vanília
½ teáskanál őrült fahéj
½ bögre vaj
1 szép, nagy alma
1 henger alakban feltekert mélyhűtött tészta
Először is hántsuk meg az almát, vágjuk 8 részre és távolítsuk el a magházát. A mélyhűtött tésztát már a sütés megkezdése előtt vegyük ki a hidegből, hogy kiengedjen, ha ez megtörtént vágjunk belőle akkora háromszög formájú szeleteket, amelyekbe belefér egy szelet alma.
Tekerjük bele a finom gyümölcsöt, a végeit is nyomkodjuk össze, hogy helyes kis nudlikat kapjunk. Ezután vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk, lisztezzük ki, ha nincs olyanunk, amelyik ezt nem igényli, és tegyük bele az almás nudlikat.
Egy kisebb edénybe olvasszuk fel a vajat, amibe mehet bele a kristálycukor, a barnacukor, a fahéj, ezt keverjük finomra el. Ha ez megtörtént, akkor vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát, és ezzel öntsük nyakon az almás nudlikat, és mehet a tepsi szélébe a fél kanna citromlevet is.
Következhet a sütés, előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon 35–45 perc alatt el is készül a csodadesszert, amit vanília fagylalttal érdemes tálalni.
Egy alkalmas tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit lefedünk sütőpapírral. a vajat a porcukorral kikeverjük robotgéppel. Hozzákeverjük a vaníliát és a tojásokat egyesével. A sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozááadjuk a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy tálba tesszük, a két tojás csak azért kell, hogy ne legyen fakó a sütink, 180 C fokra előmelegítjük a sütőt, a tojássárgáját elkavarjuk az olajjal s a citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű