A tésztához
750 g búzaliszt (BL55)
200 g sertészsír
250 g porcukor
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
24 g sütőpor
150 ml 2,8%-os tej
A töltelékhez
200 g vaj
300 g porcukor
20 g kakaópor - holland
1 teáskanál rumaroma
A bevonathoz
ételfesték - zöld
ételfesték - sárga
2 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kb. 18 grammos golyókat sodrunk, kialakítjuk a fél körte formáját, majd a tepsire távol tesszük egymástól, mert megnőnek.
2
180°és kb. 16-18 percig kell sütni.A megsült formák belsejét éles késsel kivájjuk, úgy, hogy a pereme megmaradjon.
3
A töltelék hozzávalóit belekeverjük a kikapart, összemorzsolt tésztába. Jól eldolgozzuk, és ezzel megtöltjük a kikapart formákat. Egyet-egyet összeragasztunk.
4
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd ketté osztjuk. Az egyik felébe belecseppentünk pár csepp zöld színű ételfestéket, a másikba a sárgát és mindegyiket elkeverjük. Ezekkel festjük be a körtéket, majd beleforgatjuk kristálycukorba, és már készen is van.
5
Zárt dobozban tároljuk. Jó ha pár napot áll, így érnek össze igazán az ízek, és kicsit puhul.
Ez a sütemény a hagyományos lagzis őszibarack körte formára való átalakítása. Sokan nem tudják, de rengeteg formában el lehet készíteni. Csináltam már szilva, citrom, sárgabarack, szív alakzatban is, ezeket én találtam ki, és még számos ötletem van. Nagyon fontos a színezés, mert attól lesz igazán élethű a süteményünk.
Elkészítése: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverni, tepsibe önteni. Megszórni a tetejét gyümölccsel, dióval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelt tésztát készítünk. A dobozokat alufóliával bevonjuk. Megkenjük olajjal. A megkelt, kisodort tésztát 2 cm-es csíkokra vágjuk és a dobozra tekerjük h egy kicsit fedjék egymást....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzévalókat alaposan elkeverjük és forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű