Hozzávalók kb. 15-20 golyóhoz:
1,25 dl víz
2 dkg eritrit
4-6 szem datolya kimagozva
20 dkg finomra őrölt mandula
3 ek. kókuszliszt
2-3 ek. kókuszolaj (vagyis kókuszzsír folyékonyra olvasztva)
10 dkg aszalt szilva
a dekorálásához kevés kakaópor, kókuszreszelék vagy pisztáciaforgács ízlés szerint
A vizet az eritrittel és a datolyával forrald fel egy kis lábasban, főzd össze, és azonnal kapcsold le a tűzhelyet alatta, és turmixold össze. A többi hozzávalót – kivéve az aszalt szilvát és a dekoráláshoz szükséges alapanyagokat - kézzel gyúrd össze ezzel a masszával. Akkor jó az állaga, ha kis golyókat formázva összeragad. Ha még túl vizes, tegyél hozzá egy kis kókuszlisztet, ha nem elég ragacsos, akkor még egy kis kókuszolajat. Most jön az alkotás! Középen egy aszalt szilvával kezdj, és kevés masszával formálj belőle kis golyókat, majd forgasd bele őket kakaóporba, kókuszreszelékbe, pisztáciaforgácsba, stb. Hűtőszekrényben hűtsd be. Ne csodálkozz, ha 1 nap alatt elfogy!
Posta Reni
Tojásfehérje,só, cukor, víz . Ezt habbá verni, hozzá a fél citrom,lé Egyenként hozzá a tojássárgája. Liszt,kakaó sütőpor, citromhéj. Felezni 2 nagy papíros tepsibe. 180 fok, e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. 2. A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a puha vajjal, a villával átnyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. 2. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelékeket a tészta előtt elkészítem, hogy kihüljenek, mire a tésztába tölteni kell. Az összetevőket összekeverem és felfőzöm. Gyorsan összeállítani, 4 részre osztani, nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű