Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Londoni aprósüti


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1/2 citrom lereszelt héja és leve

A töltelékhez:
3 darab tojásfehérje
2 dl házi készítésű baracklekvár
12 dkg porcukor
12 dkg darált dió

Elkészítés:


A linzerhez valókat géppel kidolgozzuk, és 1/2 órát hűtőbe tesszük.
Azután a tésztát 2-3 mm-esre kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót, és a tésztára kenjük egyenletesen.
Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon 25-30 percig. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és egymásra teszünk egyet-egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.

sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 25x35 cm

Londoni aprósüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Pudingos, meggyes tejfölös sütemény
Pudingos, meggyes tejfölös sütemény

tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kevert mákos
Kevert mákos

Az egészet jól összekeverem mixerrel majd tepsit kivajazok,lisztezek és a tésztát belesimítom.180 fokon sütöm kb 30-40perc . Kisebb sütőedénybe rakgom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós karácsonyi falatkák
Avatar Szkuby Edit Kedvelnék
Diós karácsonyi falatkák

A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet, a sütőport és kakaót összekeverjük, a vajhoz adjuk. Az instant kávéport a vízben feloldjuk és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Túrópuffancs
Túrópuffancs

A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A túrót jól áttörjük (erre a krumplitörőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk