menu

Családireceptkönyv.hu

Londoni aprósüti


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1/2 citrom lereszelt héja és leve

A töltelékhez:
3 darab tojásfehérje
2 dl házi készítésű baracklekvár
12 dkg porcukor
12 dkg darált dió

Elkészítés:


A linzerhez valókat géppel kidolgozzuk, és 1/2 órát hűtőbe tesszük.
Azután a tésztát 2-3 mm-esre kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót, és a tésztára kenjük egyenletesen.
Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon 25-30 percig. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és egymásra teszünk egyet-egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.

sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 25x35 cm

Londoni aprósüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VAJAS TÁSKÁK
VAJAS TÁSKÁK

A hozzávalókat összegyúrjuk. Én még egy kis lisztet kellett szórjak a tésztára, (mert túl lágy volt, de ez függ a tojások méretétől, meg a liszttől is), tejet egyáltalán nem tettem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nutellás-banános piskótatekercs
Nutellás-banános piskótatekercs

A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felv...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nógrádi szelet
Nógrádi szelet

Elkészítés módja A kakaós tésztával kezdjük. A hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, fél órát pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk belőle, (levehető kariméjuk tepsíben...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Leveles tésztavirágok
Leveles tésztavirágok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk