Tésztához:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1/2 citrom lereszelt héja és leve
A töltelékhez:
3 darab tojásfehérje
2 dl házi készítésű baracklekvár
12 dkg porcukor
12 dkg darált dió
A linzerhez valókat géppel kidolgozzuk, és 1/2 órát hűtőbe tesszük.
Azután a tésztát 2-3 mm-esre kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót, és a tésztára kenjük egyenletesen.
Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon 25-30 percig. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és egymásra teszünk egyet-egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.
sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 25x35 cm
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet jól összekeverem mixerrel majd tepsit kivajazok,lisztezek és a tésztát belesimítom.180 fokon sütöm kb 30-40perc . Kisebb sütőedénybe rakgom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet, a sütőport és kakaót összekeverjük, a vajhoz adjuk. Az instant kávéport a vízben feloldjuk és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A túrót jól áttörjük (erre a krumplitörőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű