Pentru 2 checuri bune si pufoase notati asa:
8 oua
8 linguri de ulei
8 linguri de apa
2 cani de zahar ( cana de ceai)
2 cani faina
2-3 linguri cacao
1 lamaie
un praf de sare
zahar pentru pudrat
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.
Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro,cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.
Pufos si aromat....
Egy deciliter joghurtot kissé felmelegítünk, belekeverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a zselatinos és a sima joghurtot. A piskótát kapcso...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes