- 10 dkg darált mák
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- egy kávéskanál szódabikarbóna (nem volt itthon sütőporom)
- fél citrom leve és reszelt héja
- porrá őrölt nyírfacukor
- kevés kockára vágott étcsoki
A mákot daráld le, a nyírfacukorból készíts porcukrot a darálóban. A tojások sárgáját és fehérjét külön tálba üsd le. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot, és fehéredésig keverd habverővel, majd reszeld bele a citrom héját, tedd hozzá a mákot és a szódabikarbónát. Keverd el homogén masszává.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és öntsd a masszához. Apríts bele étcsokoládét, és mehet egysütőpapírral bélelt tepsibe / tortaformába. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süsd szép pirosra.
A citromkrémhez az eredeti recept fél citrom levét írta, én úgy gondoltam, hogy ennél többet akarok csinálni, ezért egy citromot használtam. Sok lett. Illetve időközben elfogyott a nyírfacukrom, és nem tudtam többet beletenni ahhoz, hogy sűrű krémes állaga legyen. A lényeg, hogy a citromléhez annyi por(nyírfa)cukrot keverj, amennyitől krémes lesz.
Imádjuk!
Ha esetleg jobban szeretnéd csokival tálalni és fogyasztani, olvassz fel 10 dkg étcsokoládét egy evőkanálnyi kókuszolajjal. Ezt öntsd rá, csodás párosítás.
a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. K...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet, pudingokat, cukrot készre főzöm, hagyom hűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verem. Ezt a kihűlt pudinghoz keverem. Egy kb. 3 0x 23cm – es tepsit kirakok egy sor kekssze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a cukrot ...a sütőport és elmorzsoljuk a zsírt.....ezután hozzá adjuk a többi hozzávalókat és jól kidolgozzuk...és kicsit pihentetjük kb 1 órát az almákat megpu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű