Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bögrés mákos /paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 10 dkg darált mák
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- egy kávéskanál szódabikarbóna (nem volt itthon sütőporom)
- fél citrom leve és reszelt héja
- porrá őrölt nyírfacukor
- kevés kockára vágott étcsoki

Elkészítés:


A mákot daráld le, a nyírfacukorból készíts porcukrot a darálóban. A tojások sárgáját és fehérjét külön tálba üsd le. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot, és fehéredésig keverd habverővel, majd reszeld bele a citrom héját, tedd hozzá a mákot és a szódabikarbónát. Keverd el homogén masszává.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és öntsd a masszához. Apríts bele étcsokoládét, és mehet egysütőpapírral bélelt tepsibe / tortaformába. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süsd szép pirosra.

A citromkrémhez az eredeti recept fél citrom levét írta, én úgy gondoltam, hogy ennél többet akarok csinálni, ezért egy citromot használtam. Sok lett. Illetve időközben elfogyott a nyírfacukrom, és nem tudtam többet beletenni ahhoz, hogy sűrű krémes állaga legyen. A lényeg, hogy a citromléhez annyi por(nyírfa)cukrot keverj, amennyitől krémes lesz.

Imádjuk!

Ha esetleg jobban szeretnéd csokival tálalni és fogyasztani, olvassz fel 10 dkg étcsokoládét egy evőkanálnyi kókuszolajjal. Ezt öntsd rá, csodás párosítás.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Macaron (Alíztól)
Macaron (Alíztól)

A tojásfehérjéket szobahőmérsékleten tartom 1 napig. A mandulát nagyon finomra őrölöm a porcukorral, majd átszitálom. A tojásfehérjét félig felverem, majd hozzáadom a kristálycu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézes krémes
Mézes krémes

http://aprosef.hu/klasszikus_mezes_kremes_recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk