menu

Családireceptkönyv.hu

Rákóczi túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 dkg liszt
12 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 sütőpor
1 citrom héja
1 vaníliás cukor
pár kanál tej

Töltelék:
fél kg túró
1 citrom héja
2 tojás
8 dkg cukor
mazsola
2 vaníliás cukor

Elkészítés:


A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk.
A hozzávalókat összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe elterítjük. Megszurkáljuk villával és 10 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk zsemlemorzsával, megkenjük baracklekvárral és elterítjük benne a túrótölteléket. További 25 percig sütjük. Ha letelt akkor ismét kivesszük és 4 tojásfehérje habjából és 130 g porcukorból keményre vert habból rácsokat nyomunk rá. Visszarakjuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha kész a rácsok közé lekvárt nyomunk habzsákból.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://sugarfantasie.blogspot.sk/

Rákóczi túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Évi féle Bejgli
Évi féle Bejgli

előző éjszaka összeállítom pihentetem a hűtőben és másnap elfelezem téglalap alakúra nyújtom egy egész tojás és 1 tojássárgájával a tészta szélét három oldalán lekenem rásimítom a...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
HAMIS TÚRÓS RECEPT
HAMIS TÚRÓS RECEPT

30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc sütőben sütve, fűszeresen
Túrógombóc sütőben sütve, fűszeresen

A túrót összekeverjük 2 tojás sárgájával, a porcukorral, a citromhéjjal, csipet sóval és a búzadarával. Egy órára tegyük hűtőbe, hogy a búzadarának legyen ideje magába szívni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtős fánk
Hűtős fánk

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk