24 dkg liszt
12 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás sárgája
1 sütőpor
1 citrom héja
1 vaníliás cukor
pár kanál tej
Töltelék:
fél kg túró
1 citrom héja
2 tojás
8 dkg cukor
mazsola
2 vaníliás cukor
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk.
A hozzávalókat összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe elterítjük. Megszurkáljuk villával és 10 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk zsemlemorzsával, megkenjük baracklekvárral és elterítjük benne a túrótölteléket. További 25 percig sütjük. Ha letelt akkor ismét kivesszük és 4 tojásfehérje habjából és 130 g porcukorból keményre vert habból rácsokat nyomunk rá. Visszarakjuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha kész a rácsok közé lekvárt nyomunk habzsákból.
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...
Elkészítési idő: 2 óraA tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaós lisztet.Sütőpapirral kibélelt 28 cm-es kerek tortaformában, 15-20 perc alatt megs...
Elkészítési idő:A hozzávalókat alaposan összekeverni, vizes kézzel diónyi gombócokat gömbölygetni, melyeket a sütöpapírral bélelt tepsiben egy pohár aljával lapos korongokká nyomtam. Volt egy kis...
Elkészítési idő: