Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citruskrémmel töltött mandulalapok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapokhoz:- 3 x 15 dkg tojásfehérje- 3 x 3 dkg mandulaliszt- 1 citrom leve- 1 tk. szódabikarbóna- 3 x 5 dkg eritrit- 3 x 1 ek. kókuszolaj

Krémhez:- 4 dl magtej- 7 dl narancs/citromlé- 12 dkg eritrit- 4 tk. zselatin- 1 tk. őrölt gyömbér

Elkészítés:


A reggeli rántottáimat egy ideje szívesebben készítem tiszta tojássárgájával, mint egész tojással, így állandóan megmarad egy csomó fehérje, ami kiváló a ToTu – hoz, de egy ilyen citrusos süteményalaphoz is, amit szeretnék most megosztani veletek.

Egyaránt osztatlan sikert aratott családi és baráti körben is, szeretettel ajánlom kipróbálásra akár tortaformában is (24 cm).

Első körben elkészítjük a krémet: Az édesítőt beleszórjuk a magtejbe, kis lángon melegíteni kezdjük, majd miután elolvadt, hozzáadjuk a citruslevet és forrásig melegítjük. Beleszitáljuk a zselatint majd a gyömbért és forrás előtt elzárjuk alatta a lángot. Kihűtjük és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Megsütjük a lapokat: Én külön – külön kimértem a 3 adagot és háromszorra sütöttem meg, mert egyrészt így tartottam a legbiztosabbnak, másrészt meg nincs két tök egyforma méretű tepsim, hihi. Szóval a tojásfehérjéket felverjük az eritrittel, hozzászitáljuk a lisztet, szódabikarbónát és citromlevet (utóbbi kettőből értelemszerűen három felé osztjuk a fent megadott mennyiséget), szilikonlappal bélelt tespibe öntjük és 190 Celsius – fokon tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A tepsi mérete 25 x 35 cm.

Ha megvagyunk a 3 lappal és a krém is kezd szilárdulni, akkor az elmosott és nagyon minimálisan benedvesített tepsinket kibéleljük folpack – kal úgy, hogy majd vissza tudjuk hajtani a tetejét (mintha becsomagolnánk a süteményt). Rétegezzük a lapokat és a krémet: 1 lap – 1 adag krém – 1 lap – 1 adag krém – egy lap. A kilógó folpack – kal „becsomagoljuk a sütit”, ez fog tartást adni neki, mivel a lapok kihűlve kicsit összeugranak és nem töltik ki teljesen a formát.

A kreálmányunk mehet a hűtőbe egy éjszakára, tökéletesen megdermed és nagyon szépen szeletelhető lesz. A folpack – csomagolásnak köszönhetően egyben ki lehet emelni a tepsiból.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palanett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kétszinű keksz
Kétszinű keksz

Az anyagokat jól összedolgozzuk, majd két cipóba osztjuk. Az egyikbe 3 evőkanál kakakóport szitálunk és eldolgozzuk. Kinyujtjuk a világos színű tésztát és erre helyezzük az ugyancs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmasajt
Birsalmasajt

Megmossuk a birsalmákat és eltávolítjuk a magházakat. Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi és puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük az almákat és botmixerrel pürésítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Meggyes kókuszvarázs
Meggyes kókuszvarázs

A krém elkészítése: Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta (liszt és cukor nélkül)
Palacsinta (liszt és cukor nélkül)

A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk