menu

Családireceptkönyv.hu

Citruskrémmel töltött mandulalapok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapokhoz:- 3 x 15 dkg tojásfehérje- 3 x 3 dkg mandulaliszt- 1 citrom leve- 1 tk. szódabikarbóna- 3 x 5 dkg eritrit- 3 x 1 ek. kókuszolaj

Krémhez:- 4 dl magtej- 7 dl narancs/citromlé- 12 dkg eritrit- 4 tk. zselatin- 1 tk. őrölt gyömbér

Elkészítés:


A reggeli rántottáimat egy ideje szívesebben készítem tiszta tojássárgájával, mint egész tojással, így állandóan megmarad egy csomó fehérje, ami kiváló a ToTu – hoz, de egy ilyen citrusos süteményalaphoz is, amit szeretnék most megosztani veletek.

Egyaránt osztatlan sikert aratott családi és baráti körben is, szeretettel ajánlom kipróbálásra akár tortaformában is (24 cm).

Első körben elkészítjük a krémet: Az édesítőt beleszórjuk a magtejbe, kis lángon melegíteni kezdjük, majd miután elolvadt, hozzáadjuk a citruslevet és forrásig melegítjük. Beleszitáljuk a zselatint majd a gyömbért és forrás előtt elzárjuk alatta a lángot. Kihűtjük és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Megsütjük a lapokat: Én külön – külön kimértem a 3 adagot és háromszorra sütöttem meg, mert egyrészt így tartottam a legbiztosabbnak, másrészt meg nincs két tök egyforma méretű tepsim, hihi. Szóval a tojásfehérjéket felverjük az eritrittel, hozzászitáljuk a lisztet, szódabikarbónát és citromlevet (utóbbi kettőből értelemszerűen három felé osztjuk a fent megadott mennyiséget), szilikonlappal bélelt tespibe öntjük és 190 Celsius – fokon tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A tepsi mérete 25 x 35 cm.

Ha megvagyunk a 3 lappal és a krém is kezd szilárdulni, akkor az elmosott és nagyon minimálisan benedvesített tepsinket kibéleljük folpack – kal úgy, hogy majd vissza tudjuk hajtani a tetejét (mintha becsomagolnánk a süteményt). Rétegezzük a lapokat és a krémet: 1 lap – 1 adag krém – 1 lap – 1 adag krém – egy lap. A kilógó folpack – kal „becsomagoljuk a sütit”, ez fog tartást adni neki, mivel a lapok kihűlve kicsit összeugranak és nem töltik ki teljesen a formát.

A kreálmányunk mehet a hűtőbe egy éjszakára, tökéletesen megdermed és nagyon szépen szeletelhető lesz. A folpack – csomagolásnak köszönhetően egyben ki lehet emelni a tepsiból.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palanett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos fánk
Szalagos fánk

Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk, a többi összetevőt belekeverjük a langyos tejbe és az élesztővel együtt a lisztbe keverjük , és felverjük . Közepesen lágy tésztát kapunk, a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskótás-csokis szelet
Babapiskótás-csokis szelet

A 4 tojásfehérjét felverjük habnak, 1-2 perc után hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, és keményre verjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 4 tojás sárgáját,és óva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos pite
Barackos pite

A vajat és a porcukrot habosra keverem, belerszelem a citrom héját, hozzáadom a levét. A tojások sárgáját egyesével keverem a masszához, majd a két ek. tejföllel is kihabosítom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alpesi teasütemény
Alpesi teasütemény

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a n...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk