3 db tojás
175 g
tejföl
(ez lesz az egy bögrényi egység)
1 bögre cukor
1 dl napraforgó olaj (egy bögre ebből is)
3 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor + 1 vaniliás cukor
30 dkg meggyVagy bármi más gyümölcs
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével összekeverjük egy homogén masszává. Ennél a lépésnél a tejföl dobozát praktikus bögrének használni, így könnyen kimérhető az összes hozzávaló.
ütés hőfoka: 175 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 20x30
Sütés ideje: 20 perc
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben. Letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem, a maradék cukrot és a vizet a sárgájához adom. Óvatosan belekeverem a felvert tojáshabot a tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dkg vajat habosra keverünk 30 dkg kristálycukorral és kevés vaníliával, vagy egy csomag vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadunk 2 egész tojást, majd 2 evőkanál mézet. Majd a tés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű A hozzávalókat kézi mixerrel elkeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyitől kissé folyékony állagú lesz. Annyira legyen folyékony, hogy egy szilikonos sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű