3 db tojás
175 g
tejföl
(ez lesz az egy bögrényi egység)
1 bögre cukor
1 dl napraforgó olaj (egy bögre ebből is)
3 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor + 1 vaniliás cukor
30 dkg meggyVagy bármi más gyümölcs
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével összekeverjük egy homogén masszává. Ennél a lépésnél a tejföl dobozát praktikus bögrének használni, így könnyen kimérhető az összes hozzávaló.
ütés hőfoka: 175 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 20x30
Sütés ideje: 20 perc
A vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd összeöntjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. 2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 3 e.k. liszt, 3 dl tej felfőzzük, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor kikeverjük, 1/2 mandula aromát hozzáadjuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű