1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
12 dkg 75 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kihűtött csokoládét is és újra összedolgozzuk, majd az őrölt mandulát és a kakaóport is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformákba kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon, 10-12 percen át sütjük. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Tipp: a tetejére porcukrot is szórhatunk, mellé fagylaltot is kínálhatunk.
A piskótához a 8 tojás fehérjét habbá verjük a 8 ek cukorral,belekeverjük a tojások sárgáját,és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 c-on s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztezett deszkán kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kizsírozott tepsibe rakosgatjuk az olvasztott zsírban megforgatott fánkocskákat. Minden sort meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes