1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
12 dkg 75 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kihűtött csokoládét is és újra összedolgozzuk, majd az őrölt mandulát és a kakaóport is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformákba kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon, 10-12 percen át sütjük. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Tipp: a tetejére porcukrot is szórhatunk, mellé fagylaltot is kínálhatunk.
Elsőként elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd a margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. A gesztenyés alaphoz ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 12x23 centis kenyérsütőformát. Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a fűszereket, a sütőport és a sót. Egy másik...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű--Serpenyő mérete 24 cm.. kikenjük vastagon vajjal -a barackokat ketté vágjuk ,a serpenyőbe eligazgatjuk a vágott felével felfele -a tojást+ cukrokat elkeverjük -bele a tej +...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tésztához keverőtálba szórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel pár perc alatt jó habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz