50 dkg liszt
3 dkg száraz élesztő
1 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
annyi langyos tej, hogy lágy állagú tésztát kapjunk.
15 dkg dió
10 dkg cukor
10 dkg Ráma
5 dkg mazsola
A tészta alapanyagát összegyúrni, ½-3/4 órát keleszteni, ha megkelt 4 részbe osztani. Kb fél centinyire kinyújtani, megkenni a diókrémmel és feltekerni. ½ cm-es darabokra szeletelni és össze-vissza lerakni az agyagedénybe. 2 dl langyos tejjel leönteni és 150 fokos sütőben 1 órát sütni.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a süté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 26 cm-es átmérőjű sütőformát, melyet vajazzunk, lisztezzünk ki. Liszt helyett akár porcukrot is használhatunk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a porcukorral k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, porcukorból, kakaóból, darált dióból, tojássárgából és vajból tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű