50 dkg liszt
3 dkg száraz élesztő
1 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
annyi langyos tej, hogy lágy állagú tésztát kapjunk.
15 dkg dió
10 dkg cukor
10 dkg Ráma
5 dkg mazsola
A tészta alapanyagát összegyúrni, ½-3/4 órát keleszteni, ha megkelt 4 részbe osztani. Kb fél centinyire kinyújtani, megkenni a diókrémmel és feltekerni. ½ cm-es darabokra szeletelni és össze-vissza lerakni az agyagedénybe. 2 dl langyos tejjel leönteni és 150 fokos sütőben 1 órát sütni.
1. A tejből, darából, cukorból tejbegrízt főzünk, ne legyen híg, de túl kemény se. Akkor jó, ha a fakanálról nem csurog le, majdnem hogy meg áll benne. 2. Amíg hűl, a morzsát p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet egy kis cukorral fellangyosítjuk, ezután a lisztet egy tálba vagy deszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. 2. A puha vajat összemorzsoljuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt...
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés Nehézség: KönnyűEgy hosszúkás, szögletes formát kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és félretesszük. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, vagy leszűrjük és kis darabokra vágva, kevés lisztben megfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű