menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg száraz élesztő
1 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
annyi langyos tej, hogy lágy állagú tésztát kapjunk.

15 dkg dió
10 dkg cukor
10 dkg Ráma
5 dkg mazsola

Elkészítés:


A tészta alapanyagát összegyúrni, ½-3/4 órát keleszteni, ha megkelt 4 részbe osztani. Kb fél centinyire kinyújtani, megkenni a diókrémmel és feltekerni. ½ cm-es darabokra szeletelni és össze-vissza lerakni az agyagedénybe. 2 dl langyos tejjel leönteni és 150 fokos sütőben 1 órát sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sült alma
Sült alma

Az almákat félbevágom (az aljára talpat vágok, a magházat kikanalazom) és elhelyezem szép sorban egy kivajazott tepsiben. A málnát lecsöpögtetem, ha fagyos volt, belekanalazom a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
zabkorpás egészséges palacsinta
zabkorpás egészséges palacsinta

Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcskenyér csokis narancsos
Gyümölcskenyér csokis narancsos

A vajat a cukorral a reszelt narancshéjjal, vaníliacukorral robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós táska (Gábor a házi pék)
Túrós táska (Gábor a házi pék)

1. Tészta alapanyagainak az összedagsztása, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 30 perc 3. Tészta négyszögletes felgyúrása 4. Pihentetés: 10 perc 5. Tészta k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk