15 dkg vaj
21 porcukor
25 liszt
3 egész tojás
3 db citrom
1 cs.sütőpor
áfonya, mazsola
vaj, porcukor, tojássárgája kikever, citrom leve hozzáad.
liszt elkever sütőporral , hozzáad a masszához.
tojásfehérje habnak felver, hozzáad a masszához.
220 fokon 15 perc , utána 200 fokon , kb 30 perc.
tűpróba
Elkészítés: A langyos ,cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Összegyúrunk mindent és pihentetjük 30 percet. Én fánk szaggatóval kiszaggattam,lekvárral megtöltöttem és,mint a sz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A krémet két részre osztjuk: az egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másik felébe 10 dkg zselécukrot aprítunk, és fél deci rumot teszünk. 2. Az alsó lapot megkenjük a barna kré...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadunk 25 dkg lisztet melyet sütőporral elkevertünk. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű