H: 25 dkh porcukor,2 tojás, 2 dl tejföl, ½ cs.sütőpor, 30 dkg liszt,5 dkg dió, 10 dkg csokoládé (én tortadarát teszek), 10 dkg aszalt gyümölcs(vagy mazsola)
Elkészítés: a tojást elkeverem a cukorral,.tejföllel, liszttel,sütőporral. Hozzákeverem a diót,csokit,gyümölcsöt,ha kell tejjel lazítom a tésztát. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában kb 1 órát sütöm.(tűpróba)
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük ( ez fontos, hogy kemény legyen!!!). Ebbe dolgozzuk bele robotgéppel egyenként a sárgájákat, ezután a vizet és az olajat. Ezt követi a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az epret készítsük el, mert mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet, teljesen ki kell hűteni. Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat meghámozzuk, feldaraboljuk. A diót, cukrot a lekvárral összekeverjük. A tésztát 3-4mm vastagra kinyújtjuk, és 10x12cm-s téglalapot vágunk belőle. (Nekem 12 db lett, 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű