12 dkg vaj
8 dkg cukor
15 dkg darált dió
5 dkg liszt
5 dkg apró szemű zabpehely
1 tojás
1 tk. sütőpor
5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután a masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk. Koronggá lapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.
1. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a sütőport. A tojásokat habosra keverem a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal, és a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűegy lábast ki kell mosni forró vízzel hogy ne égjen le a tej és bele a tejet tejszínt rizst 2 ek cukrot 1 v.cukrot és néha megkevergetve lassú tűzön főzni tejberizs állagánál folyó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűEgy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egész tojás...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes