menu

Családireceptkönyv.hu

Karamell szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cukor
2,5 dl tej
50 dkg liszt
8 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
1 tojás
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Összedolgozzuk. Ehhez öntjük az előzőleg elkészített karamellizált cukros tejet, de nekem kb. 1 dl mindig marad abból, mert úgy túl lágy lenne a tészta. Összeállítjuk a tésztát, 4 részre osztjuk és egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátán megsütjük a lapokat. Nem kell sok a sütéshez, gyorsan kész.

A krémhez a lisztet a tejben megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel töltjük meg a lapokat.
Balla Alexandra receptje.

Karamell szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Egészséges csokis keksz
Egészséges csokis keksz

A tojást verjük fel a választott édesítőszerrel, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. Ezután keverjük össze a száraz alapanyagokat, vagyis a zabpelyhet, a kókuszlisztet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Kelt rétes
Kelt rétes

A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzáadjuk, majd egy lefedett kelesztőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Trüffeles bonbonok.
Trüffeles bonbonok.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Barackos fánk
Fánk - Barackos fánk

1. Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk