15 dkg Mester süteményliszt
20 dkg schär c-mix
25 dkg liga margarin 10 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
2 csomag különböző ízű gluténmentes pudingpor (egyenként 40 g).
(ebben az egyikben 1cs. haas szamócás pudingpor, a másikban 40 g kakaópor van)
A pudingpor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük és mindkettőbe belegyúrunk egy-egy csomag pudingport. Kis gombócokat formázunk belőlük, kb 20 grammosak legyenek, így egyformák lesznek. Külön is lehet a színeket sütni, vagy vegyítve, ekkor 1-1 gombóc 10-10 gramm legyen, s gombócba formázzuk, majd lelapítjuk. Közepes lángon készre sütjük.
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: kb 1 ó. Nehézség: KönnyűA nagy őzgerinc formát vajjal kikenjük és liszttel beszórjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, ezután aránkét felválta hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a tejfölt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adott alapanyagokból piskótatésztát sütünk. Ha kész a tészta hagyjuk kell teljesen kihűlni. Amíg a tészta hűl, addig összeállíthatjuk a túrós krémet. A túrót jól össze kell törn...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük, a tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben, a lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű