Hozzávalók: 6 tojás, 24 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor;
a töltelékhez: 25 dkg mák, 8 dkg cukor, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja;
a tálaláshoz: 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk az olajat meg a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk a tojásos masszába, végül könnyedén belekavarjuk a felvert fehérjét. A tésztát két részre osztjuk, felét egy 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 170 fokon 10 percig sütjük.
A Mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal meg a tejjel és a félig megsült tésztára simítjuk, majd a töltelékre simítjuk a másik rész tésztát. Visszatoljuk a sütőbe és újabb 15 percig sütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk és tetejét megszórjuk porcukorral.
(Ha nincs mandulaliszted darálj át a szükséges gramm helyett mákot, diót, mandulát, vagy mogyorót a porcukorral és szitáld együtt át! 8,5 dkg átszitált mandulaliszt + 8,5 dkg p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesA tojást jól kikeverjük a cukorral. Közé keverjük a lisztet, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. Egy zsírozott, lisztezett gyümölc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Sameljite orahe, a potom istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka dodavši im mrvicu soli. 2. Naribajte koricu od jedne naranče i iscijedite narančin sok u posebnu posudu....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát a porcukorral egyszer átdaráljuk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkezdjük felverni, ha elkezdett kifehéredni, kanalanként hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes