Hozzávalók: 6 tojás, 24 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor;
a töltelékhez: 25 dkg mák, 8 dkg cukor, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja;
a tálaláshoz: 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk az olajat meg a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk a tojásos masszába, végül könnyedén belekavarjuk a felvert fehérjét. A tésztát két részre osztjuk, felét egy 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 170 fokon 10 percig sütjük.
A Mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal meg a tejjel és a félig megsült tésztára simítjuk, majd a töltelékre simítjuk a másik rész tésztát. Visszatoljuk a sütőbe és újabb 15 percig sütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk és tetejét megszórjuk porcukorral.
A tejet fölforraltam 1 evőkanál vaníliakivonattal és 2 púpos evőkanál cukorral. Ráöntöttem egy tálban a szeletelt kalácsra. Az almákat meghámoztam és levágtam a húsukat a magházró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.)A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük. Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemény tésztát gyúrunk. Zsírozott tepsibe tesszük. 1-2 órát pihentetni hagyjuk.ű A tölteléket összekeverjük, először a tojássárgáját a porcukorral simára keverjük, majd hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű