70 dkg liszt
1 dl olaj
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő
pici cukor
1 kis pohár natúr joghurt
sajt
Krém: 1 margarin, egy kanál sóval kikeverni
A langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. 8 cipót formázunk belőle. Nem kell keleszteni.
1 cipót kinyújtunk kör alakúra, megkenjük a sós margarinnal, ráteszünk 1 másik lapot. Kicsit azt is megkenjük, majd tetszés szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk. Feltekerjük a szélesebb felétől kezdve. Ugyanígy járunk el a többi cipóval is. A tepsiben hagyjuk kelni kb 20 percet, majd megkenjük tojással, teszünk rá reszelt sajtot, és mehet az előmelegített sütőbe.
A margarint ne olvasszuk fel teljesen, ne folyékony, csak lágy, könnyen kenhető legyen.
A tepsiben ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a kifliket, mert még a sütőben is kelnek.
Kókuszos tészta A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg...
Elkészítési idő:1. Minden legyen előkészítve, kimérve! 2. A mandulát a porcukorral szitáljuk át. Ha ez nem megy, mert túl nagy szemű, akkor a cukorral együtt kávédarálóban, turmixban, aprítóban f...
Elkészítési idő:margarint a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgáját, végül a felvert haját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztju...
Elkészítési idő:A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő: