70 dkg liszt
1 dl olaj
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő
pici cukor
1 kis pohár natúr joghurt
sajt
Krém: 1 margarin, egy kanál sóval kikeverni
A langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. 8 cipót formázunk belőle. Nem kell keleszteni.
1 cipót kinyújtunk kör alakúra, megkenjük a sós margarinnal, ráteszünk 1 másik lapot. Kicsit azt is megkenjük, majd tetszés szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk. Feltekerjük a szélesebb felétől kezdve. Ugyanígy járunk el a többi cipóval is. A tepsiben hagyjuk kelni kb 20 percet, majd megkenjük tojással, teszünk rá reszelt sajtot, és mehet az előmelegített sütőbe.
A margarint ne olvasszuk fel teljesen, ne folyékony, csak lágy, könnyen kenhető legyen.
A tepsiben ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a kifliket, mert még a sütőben is kelnek.
A zserbótorta tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, mindegyiket műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a torta...
Elkészítési idő: 3 óraA tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje ke...
Elkészítési idő: 60 percAz 1. réteg hozzávalóit összekevrjük, majd sürjük kb 10 percig (kicsi tepsi). A 2. réteg hozzávalóit összekeverjük, a forró tésztára kenjük és kb 10 percig sütjük még (kisebb hőfo...
Elkészítési idő:Tegyük bele a nagy keverőtálba a túrót, tojást, joghurtot, pudingport és porcukrot. Már jöhet is a botmixer, amivel mixeljük simára a hozzávalókat. Minél tovább keverjük, annál egy...
Elkészítési idő: