70 dkg liszt
1 dl olaj
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő
pici cukor
1 kis pohár natúr joghurt
sajt
Krém: 1 margarin, egy kanál sóval kikeverni
A langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. 8 cipót formázunk belőle. Nem kell keleszteni.
1 cipót kinyújtunk kör alakúra, megkenjük a sós margarinnal, ráteszünk 1 másik lapot. Kicsit azt is megkenjük, majd tetszés szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk. Feltekerjük a szélesebb felétől kezdve. Ugyanígy járunk el a többi cipóval is. A tepsiben hagyjuk kelni kb 20 percet, majd megkenjük tojással, teszünk rá reszelt sajtot, és mehet az előmelegített sütőbe.
A margarint ne olvasszuk fel teljesen, ne folyékony, csak lágy, könnyen kenhető legyen.
A tepsiben ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a kifliket, mert még a sütőben is kelnek.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk egy közepes (28*35 cm-es) tepsiben, majd kihűtjük. A kihűlt piskótát két lapba vágjuk. A krémhez a pudingport felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat). Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára t...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyűössze kell keverni
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA vajat, a cukrot és a tojássárgákat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Apró gombócocskákat formálunk, ujjunkkal lyukat nyomunk a közepükbe. A mély...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes