70 dkg liszt
1 dl olaj
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő
pici cukor
1 kis pohár natúr joghurt
sajt
Krém: 1 margarin, egy kanál sóval kikeverni
A langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. 8 cipót formázunk belőle. Nem kell keleszteni.
1 cipót kinyújtunk kör alakúra, megkenjük a sós margarinnal, ráteszünk 1 másik lapot. Kicsit azt is megkenjük, majd tetszés szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk. Feltekerjük a szélesebb felétől kezdve. Ugyanígy járunk el a többi cipóval is. A tepsiben hagyjuk kelni kb 20 percet, majd megkenjük tojással, teszünk rá reszelt sajtot, és mehet az előmelegített sütőbe.
A margarint ne olvasszuk fel teljesen, ne folyékony, csak lágy, könnyen kenhető legyen.
A tepsiben ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a kifliket, mert még a sütőben is kelnek.
1. Összegyúrni, fél órát kell hagyni pihenni. 2. 2 felé osztani a tésztát és tepsi nagyságúra (nagyobb fajta tepsi, mert különben túl vastag lesz a tészta) kinyújtani. 3. V...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével). A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát felhasználás előtt szobahőmérsékleten pihentetjük egy órát legalább. Ha 10x10-es lapokból áll a tészta,akkor illesszük össze,úgy,hogy három lap kerüljön egymás m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz édes tésztából sütött palacsintákat mézzel megkenjük. Háromszögletűre hajtjuk, porcukorral meghintjük. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű