3 db alma,
50 g vaj,
1/4 bögre cukor.
A tésztához:
200 g gríz,
150 g cukor,
2 db tojás,
250 g kefir,
1 teáskanál szódabikarbóna,
20 g kakaó.
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre. Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket. Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig. Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal.
A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (ízlés szerinti a lekvár). M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot és a tejfölt ízesítjük cukorral (ízlés szerint). Aztán az összes hozzávalókkal jól összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd a tetejére kanalazgatunk ide oda szil...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű