110 g NoCarb rost sütőmix
csipet só
púpos tk szódabikarbóna
1 ek almaecet
vanília őrlemény
bio citrom reszelt héja
4 tojás sárgája
9 ek kókuszkrém
40 g eritrit
6 ek olvasztott kókuszzsír (felolvasztva ennyi)
300 g házi készítésű sárgabarck lekvár (eritrittel és fahéjjal)
4 tojás fehérje
100 g darált dió
4 ek porrá őrölt eritrit
A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. A felolvasztott kókuszzsírt, a tojássárgáját és a kókuszkrémet, valamint az almaecetet összekevertem. A két tál tartalmát egybe öntöttem, összegyúrtam. 5-10 percre félretettem.
Közben robotgépben a tojás fehérjét az eritrittel kemény habbá vertem. Mikor már olyan kemény volt, hogy nem jött volna ki a tálból, ha fejtetőre állítom, hozzáadtam a darált diót.
Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát. 23x21 cm-es szilikonos tepsibe tettem. Megkentem a lekvárral. A tetejére simítottam a diós habot. Villával megmintáztam.
Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütöttem.
A sütőből kivéve 10-15 percig hűlni hagytam, majd felszeleteltem és tányérra tettem.
Egészségetekre!
Icindic Anikó
Egészséges, fitt, mentes receptek Anikó konyhájából
Hozzávalókat összekeverjük és összegyúrjuk egy tésztává. 4 egyforma részre osztjuk. Egyesével kb kistányér méretűre nyújtjuk őket (egészen vékonyra) Megszórjuk őket vékonyan fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Add hozzá a baracklekvárt és a tojásos masszát, majd az egészet keverd simára. Aká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, d...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű