110 g NoCarb rost sütőmix
csipet só
púpos tk szódabikarbóna
1 ek almaecet
vanília őrlemény
bio citrom reszelt héja
4 tojás sárgája
9 ek kókuszkrém
40 g eritrit
6 ek olvasztott kókuszzsír (felolvasztva ennyi)
300 g házi készítésű sárgabarck lekvár (eritrittel és fahéjjal)
4 tojás fehérje
100 g darált dió
4 ek porrá őrölt eritrit
A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. A felolvasztott kókuszzsírt, a tojássárgáját és a kókuszkrémet, valamint az almaecetet összekevertem. A két tál tartalmát egybe öntöttem, összegyúrtam. 5-10 percre félretettem.
Közben robotgépben a tojás fehérjét az eritrittel kemény habbá vertem. Mikor már olyan kemény volt, hogy nem jött volna ki a tálból, ha fejtetőre állítom, hozzáadtam a darált diót.
Lisztezett felületen kinyújtottam a tésztát. 23x21 cm-es szilikonos tepsibe tettem. Megkentem a lekvárral. A tetejére simítottam a diós habot. Villával megmintáztam.
Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütöttem.
A sütőből kivéve 10-15 percig hűlni hagytam, majd felszeleteltem és tányérra tettem.
Egészségetekre!
Icindic Anikó
Egészséges, fitt, mentes receptek Anikó konyhájából
A cukrot, a tojást, a ciromhéját és a pici sót egy tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a joghurtot és tovább keverem. Beleszórom a lisztet/én most 10dkg rétes és 10 dkg sima liszt...
Elkészítési idő:1. Az almákat megpucolom, és a csutkáját kivágom belőlük. Félreteszem. 2. Egy nagy lábasban (amibe előre kipróbáltam az almákat, hogy beleférjenek) felolvasztom a teavajat, maj...
Elkészítési idő: 1 óraAz összetevőket összegyúrjuk, 2 percet pihentetjük, majd formázzuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 16 percig sütjük. 1 db tápértéke: 81,5 kalória 2,5 g fehérje 4,3 g szénhi...
Elkészítési idő: