Tészt:8 tojás, 16 ek cukor, 8 ek víz, 1 ek étolaj, 15 ek liszt, 1 ek kakaópor.
Krém:
1l hullala, 1 barack konzerv, porcukor.
8 tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd beletesszük a tojássárgákat és 8 ek vizet, 1 ek étolajat és ezt is habosra verjük. Végül beletesszük a lisztet és a kakaóport.
A krémhez a hullalát kemény habbá verjük a cukorral, és egy kicsi baracklével
A tésztát 2-3 részre osztjuk, és minden lapot megkenünk a krémmel. Minden lapra teszünk apróra vágott barackot. A krém 1/3-t meghagyjuk a torta bevonására és díszítésére.
A tojásokat (4 db) előkészítem, felütöm egy kis edénybe. A vizet, a vajat, a sót és a vaníliás cukrot egy nyeles lábasban melegíteni kezdem, majd amikor már elolvadt benne a zsirad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzavalokat összevegyitjük, a felfutatott élesztüt beleteszük és jol megdagasztjuk.Egy félorai kelés utan a tésztát négy részre osztjuk.Mindegyiket még egyszer elfelezzük.Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojás sárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű