- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 25 dkg kristálycukor,
- 1 sütőpor,
- 2 db tojás+1 tojás kenéshez,
- 1 cs vaníliáscukor,
- maréknyi darált dió,
- 1 ek kristálycukor,
- 1 ek kakaópor,
- lekvár,
A margarint, a tojást, a kristálycukrot kikavarjuk. A liszthez keverjük a sütőport, majd összegyúrjuk a két anyagot. Elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Külön-külön folpackba csomagoljuk és hűvös helyen pihentetjük 1 órát.
A kakaós tésztával kezdjünk. Jó ha két sütőlappal dolgozunk, mert gyorsan kisülnek a tészták. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe. Kb. 3 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassuk ki a formával, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük a tepsire. A sütőt 170C fokra melegítsük elő. 10-12 perc alatt sül meg a tészta. Számoljuk, hogy mennyi kakaósat sütünk, mert ugyanannyi világosat kell sütni. A világos tésztát ha kiszaggatjuk, akkor lekenjük tojással, és megszórjuk darált dió és kristálycukor keverékével. Legegyszerűbben úgy jó csinálni, hogy a tenyerünkre teszünk egy tésztát, lekenjük tojással, majd belefordítjuk a dióba. Ha kisült mind akkor savanykás lekvárral ragasszuk össze. Aznap még kemény, de másnapra nagyon finom puha lesz. Fém, vagy műanyag zárható dobozban 3 hétig is eláll. Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan fogy! A dupla adagból 127 db lett!
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi alj...
Elkészítési idő:◾️A mogyoróvajat, az édesítőt, a tejet és a vaníliakivonatot krémesre keverjük. ◾️Adjuk hozzá az átszitált liszteket és a sütőport. ◾️Gyúrjuk össze majd formázzunk belőle kisebb...
Elkészítési idő: 60 percKikeverjük a tojások sárgáját 15 dkg cukorral a vaníliás cukorral, és a tejjel felengedve, beleöntjük az egycentis karikákra vágott kiflit. Mikor a tejet magába szívta, összekeverj...
Elkészítési idő: