4 tojás sárgája
méz
Só, őrölt bors
1 tk Mustár
1,5 – 2 dl kókuszolaj
citrom
Kezd el a tojások sárgáját keverni a mustárral – a legjobb gépi habverővel;
Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így fog a majonéz igazán összeállni
Keverd tovább egy pici sóval, mézzel, kevés őrölt borssal
Legvégül a kapott majonéz alapot keverd el 2 dl kókusztejjel, így lesz belőle tartármártás
És tegyünk bele 1 citrom levét, még az olaj előtt!”
Paleovital alapján
1 A sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük. 2 A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverge...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA fűszerkeverékhez a mozsárba szórok 1-1 evőkanál koriandermagot, egész római köményt, durva tengeri sót, egész borsot majd porrá zúzom. Hozzáadok egy kanál őrölt csilit, kurkumát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/ A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk. 10 dkg vajon megmelegítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű