Pentru sosul alb:
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
Alte ingrediente:
1 frunza dafin
cateva (2-4) boabe de piper
1/2 ceapa medie
1 morcov potrivit
1 buc. telina mica
Radem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot.
Punem capacul, luam de pe foc si lasam 10 min. ca sa lucreza aromele, apoi strecuram - cu acest lapte aromat facem sosul.
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Incorporam pe rand laptele aromat, amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).
A paradicsomokat meghámozzuk: gömbölyű felükön keresztet vágunk a héjukon, majd néhány másodpercre forró vízbe tesszük, héja így könnyen lehúzható. Csumáját eltávolítjuk, magját és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSóskakrémet felolvasztjuk. Vajból, lisztből, sóból, tejből besamelmártást készítünk. Hozzáadjuk a felolvasztott sóskát, a cukrot, a citromot, végül a tejszínt folytonos habverőve...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA salsához felkockázzuk a paradicsomot és az uborkát, apróra vágjuk a lila hagymát, és felkarikázzuk az újhagymát. A csilipaprikát félbevágjuk, és miután kikapartuk a magjait, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű