Pentru sosul alb:
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
Alte ingrediente:
1 frunza dafin
cateva (2-4) boabe de piper
1/2 ceapa medie
1 morcov potrivit
1 buc. telina mica
Radem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot.
Punem capacul, luam de pe foc si lasam 10 min. ca sa lucreza aromele, apoi strecuram - cu acest lapte aromat facem sosul.
Se topeste untul, se adauga si se prajeste faina, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
Incorporam pe rand laptele aromat, amestecand cu telul(neaparat), eliminand cocoloasele, pana ce sosul se leaga si devine omogen, apoi fierbem la foc mic 2 min. , amestecand.
Asezonam (adaugam sare si piper dupa gust).
1. 1 fakanál lisztből és olajból rántás csinálunk, picit pirítjuk. 2. Erre ráöntjük a tejfölt és kevés vizet, összekeverjük. 3. Ehhez keverjük a fokhagymaport (ez ízlés kérd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű