- 10 dkg mandula és törökmogyoró vegyesen (mindegy milyen arányban)
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- cukrozatlan vörösáfonya és ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcs (cukrozatlan változatban persze)
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Ebbe tedd a finomra darált magvakat és keverd homogén masszává. Mehet hozzá a vörösáfonya. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 25-30 percig aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, valóban megsült-e. Ha kész, hagyd kihűlni, és szórd meg darált nyírfacukorral, amihez adhatsz fahéjat is.
Az a jó benne, hogy könnyű kettévágni, ezért tökéletes piskótaalap lehet.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük kihűlni. A tojás sárgákat 2 e.k. –nyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve felmelegítjük. Utána a gőzr...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet dagasztótálba tesszük . Közepébe kis fészket képezünk . Beletesszük a cukrot . Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés langyos tejjel ( annyival ami az élesztőt e...
Elkészítési idő:1. Kimérjük az anyagokat. A vajat megolvasztjuk. 2. Az egész tojást és a sárgáját felverjük a fele cukorral. 3. A tojás fehérjét felverjük a másik fele cukorral. 4. A 2.és 3.pon...
Elkészítési idő: 1 ora