A fehér piskótához:
6 db tojás kettéválasztva
6 ek. nyírfacukor
6 ek. víz
6 ek. mandula őrlemény
1 tk. konjac liszt
csipet só
1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
A tökös tésztához
8 ek. sütőtök püré (sütőben sütött)
2 ek .nyírfacukor
1 tk. konjac liszt
sütőtök fűszerkeverék:
fahéj
vanília
gyömbér
szegfűszeg
szerecsendió
ízlés szerint fűszerezzük
A piskóta hozzávalóból elkészítjük a piskótát .majd 6- ek. -nyit kiveszünk belőle és összekeverjük a tökös tészta hozzávalóival, ízlés szerint a sütőtök fűszerrel ( krémes állagúra keverjük..). Egy nyitható sütőformát (32x22 cm) sütőpapírral kibélelünk,beleöntjük a fehér tésztát ,majd a tetejére a sütőtökös tésztát kanállal belerakjuk, egy kicsit megütögetjük, hogy egyenletes terüljön a tészta . Előmelegített sütőben 160 fokon készre sütjük ( kb:35-40 perc) -tűpróba.
Mojzeske
3 tojasbol piskota ( 3 ek liszt, 3 ek daralt nyirfacukor, fel sutopor, 1 ek kakaopor.)A krem:egy felvert tejszinhab osszekeverve 250 g turoval es 1 csapott evokanal 1:4-gyel. Plusz...
Elkészítési idő:iskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporra...
Elkészítési idő: 1 óraA kekszeket és a krémet rétegesen lerakjuk,kb 1 óra múlva már megszívja magát annyira, hogy lehessen enni. Díszítésként kicsit pirított kókuszchipsz-szel megszórjuk. Mennyei !
Elkészítési idő: