40 dkg liszt
6 ek tejföl
20-25 dkg sajt reszelve
30 dkg margarin vagy vaj
1 ek só
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozuk.
Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele.
Azonnal kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük 1 tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk. (Minél vastagabbra nyújtjuk, annál finomabb lesz!)
Derelyevágóval kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe.
180 fokon sütjük kb.15-20 percig.
Simára dolgozom a tésztát, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.Felhasználáskor jól átgyúrom, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom. Ezután különböző formákkal kisz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, liszteze...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűHabrolókat sütünk, a rolókat sütés előtt megkenjük tojássárgával. 200 fokon 12 percig sütjük. Cukor, tej, puding felfőzni lehűteni. Tejszínt fixálót, kemény habbá verjük. Me...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajas tésztát kinyújtjuk, lisztezett deszkán. A túrót összekeverjük a kockára vágott nektarinnal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd alaposan összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű