12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vagdosott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 15-18 percen át.
A hozzávalókat összekeverem. A fehérje habbal lazítom. Egy picit állni hagyom, majd forró vízben kifőzöm. Pirított zsemlemorzsába forgatom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a cukrot, a margarint összedolgozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával. Utána hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jól összegyúrjuk. Majd kissebb ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet. Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük. A fehérjét a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk,beletesszük a porcukrot a gyümölcsöt a rumot a narancs reszelt héját és levét végül a lisztet és a darabos dióbelet és alaposan elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű