Családireceptkönyv.hu

Diós kevert süti


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre dió
- háromnegyed bögre cukor vagy édesítő
- háromnegyed bögre tej
- negyed bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só

Elkészítés:


◾️A tojásokat üssük egy tálba, keverjúk habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat.
◾️A diót daráljuk le, vagy vágjuk kisebb darabokra, mixeljük össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
◾️ Keverjük össze a lisztes és a tojásos keveréket.
◾️Egyengessük a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170°-ra előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 25-30 perc alatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Por édesítővel meghintve tálaljuk.

Diós kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Habos meggyes szelet
Habos meggyes szelet

Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós csokis csúsztatott palacsinta
Diós csokis csúsztatott palacsinta

A tojásokat kettéválasztjuk és a 6 dkg cukorból teszünk bele egy bő kanálnyit, habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral és vaníliával kikavarjuk. A lisztet és a tejet lass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borzas Kata
Borzas Kata

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diós marlenka (Annuskám)
Diós marlenka (Annuskám)

A sűrített tej konzervről vegyük le a papírt és tegyük egy kisebb lábosba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje és tegyünk bele egy kanál ecetet, hogy ne legyen vízköv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk