- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre dió
- háromnegyed bögre cukor vagy édesítő
- háromnegyed bögre tej
- negyed bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
◾️A tojásokat üssük egy tálba, keverjúk habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat.
◾️A diót daráljuk le, vagy vágjuk kisebb darabokra, mixeljük össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
◾️ Keverjük össze a lisztes és a tojásos keveréket.
◾️Egyengessük a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170°-ra előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 25-30 perc alatt.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A liszteket felesbe mérjük ki, és külön gyúrjuk be a két színű tésztát. Kb 1 órányit pihentetjük a hűtőbe, majd kinyújtjuk, szaggatjuk és kisütjük. A krémet kikavarjuk, és összera...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra