- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre dió
- háromnegyed bögre cukor vagy édesítő
- háromnegyed bögre tej
- negyed bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
◾️A tojásokat üssük egy tálba, keverjúk habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat.
◾️A diót daráljuk le, vagy vágjuk kisebb darabokra, mixeljük össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
◾️ Keverjük össze a lisztes és a tojásos keveréket.
◾️Egyengessük a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170°-ra előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 25-30 perc alatt.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
1. Sve sastojke za Tjesto pomjesati i fino umjesiti. Zaviti u foliju i ostaviti 30 Minuta na hladno. Dok tjesto miruje pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje. Ova Secera po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. Elkészítés Tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A túrót ele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A ribizlit alapos mosást és szárítást követően leszemezgetem. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA tejfölt, a tojássárgáját, a szalagárét összekeverjük, majd az egészet tésztává gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 részre osztjuk és 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk, világos pirosra sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű