1 bögre=300 ml
1+1/4 bögre meleg víz
5 dkg élesztő
1 mk.cukor
1/2 bögre meleg tej
1/2 bögre puha vaj
1 +1/2 tk.só
6 bögre finomliszt
2 db tojás
Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet,szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt,majd keverjük el a vízben.
Adjuk hozzá a maradék meleg vizet,a cukrot,a tejet,a vajat,a sót és 2 bögre lisztet.
Elektromos keverővel dolgozzuk össze,ezután adjuk hozzá a tojásokat és még fél bögre lisztet,keverjük 2percig.
Adjuk hozzá a maradék lisztet,hogy lágy tésztát kapjunk.
Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára,gyúrjuk ruganyosra és folpaccal fedjük le és hagyjuk állni 20percig.(kelesztő tálba tettem)
Készítsünk kívánt formákat,helyezzük kikent sütőlapra,borítsuk be műanyag fóliával:a lényeg hogy légmentesen záródjon.
Egy hétig tárolhatjuk így mélyhűtőben.
Fagyasztás nélküli sütés:a tészta megformázása után duplájára kelesztjük.
Kifli készítése:
Osszuk 2 részre a tésztát.
Mindkét feléből nyújtsunk egy 35 cm átmérőjű kört.
Vágjuk mindkét kört 12-12 körcikkre,amelyeket a széles végüktől egyenként tekerjük fel,majd a tekercsek két végét finoman hajlítsuk meg,hogy kifli formájúak legyenek.
Tojássárgájával kenjük le és előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, mehet hozzá a só, az olvasztott vaj, a maradék cukor, a tojások és az élesztős tej. Tésztát dagasztun...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesAz alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A banánt hosszában metsszük be.Ujjunkkal nyissuk szét a közepét. 2. Nyomkodd a vájatba a csokicseppek felét, majd a mini marshmallow-t. 3. Végül a csokicseppek második felét i...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA sütőformának megfelelően (a képen két megoldást is láttok) vágjuk fel a leveles tésztát, és rétegezzük a képen látható módon az almaszeletekkel. A gyümölcsöt a tészta rétegek kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű