1 konzerv csicseriborsó
4 ek olívaolaj
1 kis citrom frissen csavart leve
1 sárgarépa, 1 kis zeller , 1 arasznyi póréhagyma
2 maréknyi vegyes zöldsaláta
10 dkg fetasajt
A csicseriborsót a mosogató felett egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
Egy nagy tálba áttöltjük. Leöntjük az olajjal, rácsavarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk.
A sárgarépát, zellert lereszeljük, a pórét karikákra vágjuk és hozzáadjuk a csicseriborsóhoz.
Tálalás előtt fetasajtot morzsálunk rá.
Tálaljuk salátaként főételek mellé – de ideális lehet gyors (és diétás) ebédre, vacsorára friss péksüteménnyel .
A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl, sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tököt 4-be vágjuk, kimagozzuk. Annyi sós vízben feltesszük főni, ami ellepi. Bő egy óráig főzzük, amíg el nem válik a héjától. Leöntjük róla a vizet, hideg vizet öntünk rá, kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. - A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk. -Egy tálb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolról levágjuk a rózsákat, falatnyi „virágokra” szedjük. Lobogó, sós vízbe dobjuk, addig főzzük, míg kissé megpuhul, de még harapható marad (5-8 perc, újraforrástól számítva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű