menu

Családireceptkönyv.hu

FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 konzerv csicseriborsó
4 ek olívaolaj
1 kis citrom frissen csavart leve
1 sárgarépa, 1 kis zeller , 1 arasznyi póréhagyma
2 maréknyi vegyes zöldsaláta
10 dkg fetasajt

Elkészítés:


A csicseriborsót a mosogató felett egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
Egy nagy tálba áttöltjük. Leöntjük az olajjal, rácsavarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk.
A sárgarépát, zellert lereszeljük, a pórét karikákra vágjuk és hozzáadjuk a csicseriborsóhoz.
Tálalás előtt fetasajtot morzsálunk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaljuk salátaként főételek mellé – de ideális lehet gyors (és diétás) ebédre, vacsorára friss péksüteménnyel .

FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Tormás sonkatekercs aszpikban
Tormás sonkatekercs aszpikban

A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl, sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Isten gyalulta tök saláta
Isten gyalulta tök saláta

A tököt 4-be vágjuk, kimagozzuk. Annyi sós vízben feltesszük főni, ami ellepi. Bő egy óráig főzzük, amíg el nem válik a héjától. Leöntjük róla a vizet, hideg vizet öntünk rá, kicsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé sült mellé
Csalamádé sült mellé

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. - A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk. -Egy tálb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karfiolsaláta dióval, naranccsal
Karfiolsaláta dióval, naranccsal

A karfiolról levágjuk a rózsákat, falatnyi „virágokra” szedjük. Lobogó, sós vízbe dobjuk, addig főzzük, míg kissé megpuhul, de még harapható marad (5-8 perc, újraforrástól számítva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk