• egy felszúrt dagadó
• só, bors
• 1 kanál zsír a tepsi kikenéséhez
• 1 nagyobb tű, erős cérna
• a töltelékhez:
• 3 db szikkadt zsemle
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 2 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
• 2 kanál zsír
• 20 dkg gomba
• 2 db bébicukkini
• 1 db sárgarépa
• 1 zöldpaprika
• 1 natúr tömlős sajt
• 10 dkg reszelt sajt (akár füstölt is)
A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A hagymákat tisztítás után felaprítjuk, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzádobjuk a tisztított, felszeletelt zöldségeket, és a petrezselyem zöldet. Együtt kevergetve pirítjuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Lehúzzuk a lángról, hozzátesszük a kicsavart áztatott zsemléket, elkeverjük az elegyet, majd hozzáadjuk a sajtokat, és azzal is elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, hagyjuk kihűlni!
A dagadót kívülről és belülről jó alaposan átdörzsöljük sóval, borssal. A tölteléket kihűlés után bekanalazzuk a hús nyílásába, majd a végét tűvel, cérnával bevarrjuk. A töltött húst elhelyezzük az előre zsírral kikent tepsiben, egy ujjnyi vizet töltünk alá. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 °C hőfokon pirosra sütjük. kb. 1,5 óra. A sütés vége előtt 20 perccel levesszük a fóliát, és úgy pirítjuk a kívánt színre.
Isteni finom hagymás burgonyasalátával, de rizst, burgonyapürét, petrezselymes burgonyát, hasábburgonyát, zöld köretet is adhatunk hozzá.
Kihűlve szépen szeletelhető, kenyérrel csemege!
Csíkokra vágod a májat.Bőséges mennyiségű hagymát megpirítani, rádobni a májat,jól átforgatni, hogy mindenhol átsüljön, só bors két evőkanál mustár és kb fél deci tejjel /főzőtejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karaj hússzeleteket kiklopfolom, besózom. 2. Egy közepes fej vöröshagymát olajon megdinsztelek, pirospaprikát rakok bele, erre a szeletelt gombát, zöldpaprikát, paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA klasszikus vadas elkészítéséhez a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat egy kevés olajon elősütjük, és kiszedjük. A visszamaradt olajon megpároljuk a felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat vékonyan szeleteljük fel. A hússzeleteket mindkét oldalán fűszerezzük, majd enyhén olajozott serpenyőben süssük addig, amíg színt kap a hús (körülbelül 5-10 perc). Sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű