4-5 nagy és 2 kicsi burgonya
20 dkg sertés és marha vegyes darált hús
fehérbors,
szerecsendió,
tejszín,
zsemlemorzsa,
petrezselyem,
1 kis fej vöröshagyma
Vaj izű Vénusz olaj
só,
2 tojás,
sötét szójaszósz,
1 ek liszt
1 marhahúskocka,
vaj
olaj
A kisebb burgonyákat feltesszük főni.
Közben kockára vágjuk a hagymát és vajon megdinszteljük.
A darált húst borssal szerecsendióval ízesítjük.
Rávágjuk a petrezselymet,
Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, 2 tojás sárgáját, és a főtt burgonyát ráreszeljük.
Összedolgozzuk és kevés tejszint adunk hozzá,
Igény szerint zsemlemorzsát.
Vaj ízű olajon kisütjük.
A maradék vajon elkészítjük a barna mártást:
A vajra dobunk 1 ek. lisztet,
Vajas rántást készítünk, felengedjük kicsi vízzel és sok tejszínnel.
Sötét szójaszósszal és marhahúskockával ízesítjük, míg felforr, addig kevergetjük
Meghámozzuk a nagyobb burgonyákat és a fritőzben sütjük.
Tálalása: sült burgonya húsgombóccal, mellészedjük a barna mártást és áfonyalekvárt kanalazunk rá.
A hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem, elkeverem a szójamártással, 1 deci olajjal, egy evőkanál sóval, egy mokkáskanál őrölt feketeborssal és egy teáskanálnyi paprikával....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz 1 kg karajt megmosom, fölszeletelem, megsózom, borsozom. Bekenem a húst mustárral. Alaposan bedörzsölöm, hagyom állni legalább 0,5 órát. Előző este is el lehet készíteni, ilyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...
Elkészítési idő: 41 perc Nehézség: Könnyű