menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd húsgombóc barnamártással, sültburgonyával, áfon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 nagy és 2 kicsi burgonya
20 dkg sertés és marha vegyes darált hús
fehérbors,
szerecsendió,
tejszín,
zsemlemorzsa,
petrezselyem,
1 kis fej vöröshagyma
Vaj izű Vénusz olaj
só,
2 tojás,
sötét szójaszósz,
1 ek liszt
1 marhahúskocka,
vaj
olaj

Elkészítés:


A kisebb burgonyákat feltesszük főni.
Közben kockára vágjuk a hagymát és vajon megdinszteljük.
A darált húst borssal szerecsendióval ízesítjük.
Rávágjuk a petrezselymet,
Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, 2 tojás sárgáját, és a főtt burgonyát ráreszeljük.
Összedolgozzuk és kevés tejszint adunk hozzá,
Igény szerint zsemlemorzsát.
Vaj ízű olajon kisütjük.
A maradék vajon elkészítjük a barna mártást:
A vajra dobunk 1 ek. lisztet,
Vajas rántást készítünk, felengedjük kicsi vízzel és sok tejszínnel.
Sötét szójaszósszal és marhahúskockával ízesítjük, míg felforr, addig kevergetjük
Meghámozzuk a nagyobb burgonyákat és a fritőzben sütjük.
Tálalása: sült burgonya húsgombóccal, mellészedjük a barna mártást és áfonyalekvárt kanalazunk rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Roston sült oldalas (spareribs)
Roston sült oldalas (spareribs)

A hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem, elkeverem a szójamártással, 1 deci olajjal, egy evőkanál sóval, egy mokkáskanál őrölt feketeborssal és egy teáskanálnyi paprikával....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres sertésszelet a sütőből!
Fűszeres sertésszelet a sütőből!

A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros karaj pecsenye
Mustáros karaj pecsenye

Az 1 kg karajt megmosom, fölszeletelem, megsózom, borsozom. Bekenem a húst mustárral. Alaposan bedörzsölöm, hagyom állni legalább 0,5 órát. Előző este is el lehet készíteni, ilyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 41 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk