menu

Családireceptkönyv.hu

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pentru mamaliga pripita:
aprox 300 g faina de malai
1,5 l apa
1 lingurita sare
Pentru chiftelute:
500 g carne tocata (poate fi de porc, amestec, pui, curcan, etc)
1 cartof potrivit sau 2 mai mici
2 felii de paine, fara coaja, mai veche de 1 zi sau 1 chifla
50- 100 g cascaval ras
2 oua
4- 5 catei de usturoi sau usturoi verde
1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
1 legatura de marar verde, tocat marunt
1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
sare
piper
faina
ulei pentru prajit
Pentru sos:
1 ceapa
1 cutie de rosii pasate (500 g)
1 lingurita zahar
1 lingurita busuioc
1 foaie de dafin
sare
piper
ulei

Elkészítés:


Pentru mamaliga:
o mamaliga buna se obtine intr-un ceaun. Daca nu aveti (ca mine!) atunci puneti apa la fiert, intr-un vas. Cand apa este fierbinte, adaugati sarea si presarati putina faina de malai.

La primele clocote, puneti sub forma de ploaie cate o mana de malai, amestecand continuu cu un facalet sau un tel sub forma de para, reducand focul la mic. Deoarece faina de porumb se ingroasa la fiert, cand vi se pare destul de deasa nu mai adaugati faina, dar continuati sa amestecati mai departe, aducand cu facaletul mamaliga dinspre peretii vasului, spre centru.

Procedati asa pana ce mamaliga este destul de fiarta si ingrosata (aproximativ 15 min) apoi, luati vasul de pe foc. Mamaliga pripita are o consistenta mai moale decat cea fiarta.
Pastrati la cald.

Pentru chiftelute:
Treceti de doua ori carnea prin masina de tocat (daca nu folositi carne gata tocata) impreuna cu cartoful, usturoiul, ceapa (ceapa verde) si verdeata. Adaugati painea (chifla) inmuiata in apa si stoarsa bine, cascavalul ras, ouale si potriviti de sare si piper, dupa gust.

Formati bilute de marimea potrivita (sau dorita), treceti-le prin faina si rumeniti-le de jur-imprejur, in ulei incins.

Pentru sos:
Caliti ceapa tocata in 2- 3 linguri de ulei incins si tot atata apa, pana se inmoaie usor. Adaugati rosiile pasate sau taiate cubulete cu sosul de rosii cu tot, putina apa si fierbeti acoperit, la foc mic, 20 min.

Puneti foaia de dafin, zaharul, busuiocul, lasati inca 5 min pe foc, iar la sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust. Inglobati chiftelele prajite si lasati sa dea cateva clocote.

Serviti calde -mamaliguta- alaturi de chiftele si sos.

Trükkök, tippek, praktikák:


carne tocata (poate fi de porc, amestec, pui, curcan, etc)

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar cigánypecsenye
cigánypecsenye

A tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos morzsás hús
Sajtos morzsás hús

A tejszínes-tejfölös keveréket  fokhagymával is ízesíthetjük. elkészítés  1. A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, majd a vegetával elkevert morzsába forgatjuk. 2. Egy jénai tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött dagadó petrezselymes burgonyával
Töltött dagadó petrezselymes burgonyával

A dagadót felszúrom, megmosom és sózom. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A zsömlét beáztatom, ha puha, kinyomom, és egy nagyobb tálba teszem a főtt tojá...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Tarhonyás hús krumplival
Tarhonyás hús krumplival

Felkockázom a szalonnát és kuktában kisütöm a zsírját, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és egy kicsit megpirítom. Majd rádobom a szintén kockára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk