35 dkg liszt, 20 dkg vaj (v. margarin), 1 dkg élesztő, pici tej, 1 kk szódabikarbóna, 1 ek. cukor, 1 cs. vanília, 1 egész tojás és egynek a sárgája
25-30 dkg darált dió
25-30 dkg porcukor
1 üveg házi baracklekvár
1 db 10 dkg-os étcsokoládé
1-2 ek. étolaj
35 dkg lisztet 20 dkg vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást és egynek a sárgáját. Jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk, nagyon vékonyra sodorjuk. Az első lapot beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (akár gáztepsibe is), megkenjük baracklekvárral (de csináltam már meggy-, szilva- és almalekvárral is).
25-30 dkg darált diót összekeverünk 25-30 dkg porcukorral. Felét rászórjuk a lekvárral megkent lapra, rátesszük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral és meghintjük a cukros dióval. A harmadik lap következik. Fél órát pihentetjük, azután sütjük.
Ha kihűlt, csokimázzal leöntjük (gőz fölött felolvasztunk 10 dkg tortabevonót, hozzáadunk 1-2 ek olajat és a sütire kenjük).
A diót pörköljük meg (sütőben, tepsibe szórva) és úgy daráljuk le.
A baracklekvárt bolondítsuk meg egy kis rumaromával.
Mindkettő remek ízkombinációt ad a sütinknek!
Alufóliára annyi csokialapot készítünk,ahány adagot készítünk. Felszeleteljük a kalácsot 3-4 ujjnyi vastagra,ráültetjük a csokialapra. Hűtőbe tesszük. Addig kikeverjük a hideg vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és a margarint. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, mixeld a liszttel, és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztből, tojásból, tejből, olajból sűrű palacsintatésztát készítünk, pici sót adunk hozzá és 1 tasak vaníliacukrot. 2. Az almákat lehámozzuk, magházát kivágjuk, és felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű