A menzai uzsonnák részeként adott „kőrözött” a nálunk otthon megszokotthoz nagyon nem hasonlított: nem volt benne fűszer, darabos volt benne a tehéntúró, egyszóval nem lett a kedvencem.
Mi mindig csak juhtúróval készítjük, amelynek elég erős az íze, aki ettől idegenkedik, fele juh- fele tehéntúróból keverje. A csak tehéntúróból történő elkészítést én nem szeretem, egyszerűen sem az íze, sem az állaga nem jön be.
Hozzávalók
20 dkg juhtúró
10 dkg krémsajt
egy fej lilahagyma
egy csapott evőkanál darált paprika
kevés mustár
köménymag vagy őrölt kömény
egy-két evőkanál világos sör vagy tejföl
díszítésnek újhagyma zöldje
A hagymát apróra összevágom. A hozzávalókat tálba teszem és egynemű masszává keverem. Az újhagyma zöldjét vékony karikákra vágom és belekeverem a körözöttbe, hogy színesebbé tegyem. Só nem kell bele. Legalább egy órát a hűtőben érlelem, majd friss kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal tálalom. Néha paprikába töltve hűtöm, majd vékonyabb szeletekre vágva kínálom.
A banánt villával pépesítjük, mindent hozzáadunk a tej kivételével, alaposan összekeverjük majd mehet hozzá a tej is. Sütőpapírral bélelt kicsi sütőedénybe töltjük, tetejét megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót turmixba tenni és krémesíteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA magokat össze keverjük, bele a fűszerek, só, cukor, majd a kókuszzsír , a víz és a végén a méz. 150 fokon kb 1 órát sütjük, 10 percenként átkeverjük. Ha kész, hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű