A menzai uzsonnák részeként adott „kőrözött” a nálunk otthon megszokotthoz nagyon nem hasonlított: nem volt benne fűszer, darabos volt benne a tehéntúró, egyszóval nem lett a kedvencem.
Mi mindig csak juhtúróval készítjük, amelynek elég erős az íze, aki ettől idegenkedik, fele juh- fele tehéntúróból keverje. A csak tehéntúróból történő elkészítést én nem szeretem, egyszerűen sem az íze, sem az állaga nem jön be.
Hozzávalók
20 dkg juhtúró
10 dkg krémsajt
egy fej lilahagyma
egy csapott evőkanál darált paprika
kevés mustár
köménymag vagy őrölt kömény
egy-két evőkanál világos sör vagy tejföl
díszítésnek újhagyma zöldje
A hagymát apróra összevágom. A hozzávalókat tálba teszem és egynemű masszává keverem. Az újhagyma zöldjét vékony karikákra vágom és belekeverem a körözöttbe, hogy színesebbé tegyem. Só nem kell bele. Legalább egy órát a hűtőben érlelem, majd friss kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal tálalom. Néha paprikába töltve hűtöm, majd vékonyabb szeletekre vágva kínálom.
A leveles tésztát kockákra vágjuk, úgy hogy a muffinsütőben kényelmesen elférjenek. Megtöltjük a következő töltelékkel: A sonkát és a hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA citromot forró vízzel alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges, apró darabokra vágjuk. Megcsepegtetjük a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát lehetőleg a hússal együtt daráljuk le, így sokkal élvezetesebb lesz az íze. 2. A darálékhoz adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDobjátok össze a besamelt: egy lábosban olvasszátok meg a vajat, szórjátok rá a lisztet, összekeverve hevítsétek kicsit, de ne hagyjátok, hogy megbarnuljon. Fokozatosan, kis részle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű