A piskótához
4 tojás
20 dkg cukor
9 evőkanál víz
15 dkg liszt
egy sütőpor
Az öntethez (ettől igazán menzás)
egy főzős csokipuding por
egy vaníliáscukor
2-3 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál cukor
8 deci tej
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, kanalanként hozzáadom a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatom. Sütőpapírral bélelt tortaformában vagy tepsiben kb. 30-40 perc alatt megsütöm.
Az öntethez 5 deci tejet felteszek forralni. A pudingport az összes száraz hozzávalóval és a maradék tejjel elkeverem, majd a felforrt tejbe öntöm. Párat keverek rajta, amíg kissé sűrűbb lesz, és a kockákra vágott piskótára öntve tálalom.
vaj, porcukor, tojássárgája kikever, citrom leve hozzáad. liszt elkever sütőporral , hozzáad a masszához. tojásfehérje habnak felver, hozzáad a masszához. 220 fokon 15 perc ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy nagyobb tálba, közepébe fúrj lyukat, ebbe üsd bele a tojást, majd öntsd bele a megolvasztott zsírt és a sóval elkevert vizet. Gyúrj belőle fényes tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy tálba tesszük a darált diót, a magozott cseresznyét (a levével együtt) és a cukorral összekeverjük. 2. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 2 részre vágjuk. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű